Gyurkity Péter

Sokkal több autót szállított le a Lucid

Rekordot döntött a cég bár esetükben a legfőbb számok nem nevezhetők óriásinak.

A Lucid házon belül fejlesztett megoldása, valamint a cég eredményei nem túl gyakran szerepelnek híreinkben, legutóbb például arról írtunk (még 2021 végén), hogy meglehetősen nagy hatótávval jön az Air, amely azóta meg is jelent a piacon. A gyártó most komoly eredményekről adott hírt, bár ezt érdemes a helyén kezelni.

A hivatalos bejelentésben egészen pontosan a cég utolsó negyedéves eredményeiről olvashatunk, ebben azonban igencsak szép számokat sorolnak fel. Megtudjuk például, hogy a tavalyi év utolsó periódusában összesen 3493 Air gurult le a gyártószalagról, ami első látásra nem tűnik kimagasló adatnak, viszont ez még mindig 53 százalékos ugrást jelent a harmadik negyedévhez képest, amúgy pedig negyedéves szinten új rekordot is képez. Ami a leszállított példányokat illeti, ezek száma 1932 volt, miközben egy évvel korábban még alig 125 darabot adhattak át, a harmadik naptári negyedévben pedig 1398-nál állt meg a mutató.

Szintén a pozitívumok között sorolják fel, hogy sikerült meghaladni a teljes évre vonatkozó előzetes várakozást, a korábban jelzett 6-7 ezer helyett ugyanis 7180 autót gyártottak le. Ezzel kapcsolatban azonban rögtön érdemes megjegyezni, hogy eredetileg még 20 ezer körüli példányszámot vártak, ezt mérsékelték később 12-14 ezerre, majd pedig a fent említett, jóval alacsonyabb szintre. Még így is fontos előrelépés azonban, hogy a 2021-es 125 helyett már 4369 autót szállítottak le a teljes tavalyi évben, ami azt jelzi számunkra, hogy valóban sikerült beindítani a céget, nagy kérdés viszont, hogy a felfutás jelenlegi üteme elegendő lesz-e az életben maradáshoz.

2023 sorsdöntő év lehet, a vállalat ugyanis decemberben végre megkezdte az európai leszállítást, az észak-amerikai régióban pedig új változatot mutattak be. Érkezőben van emellett a Gravity SUV is, viszont fontos figyelmeztető jel, hogy az Air esetében az előjegyzések száma eközben 37-ről 34 ezerre csökkent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!