Gyurkity Péter

Kétszer több e-autót kínálnak majd

Alig 2 év alatt megduplázódik a modellek száma, elsősorban a jól ismert gyártók révén.

Az elektromos autók szegmense meglehetősen gyakran szerepel beszámolóinkban, legutóbb ezzel kapcsolatban arról írtunk, hogy igencsak gyorsan veszítenek értékükből ezen fejlesztések. Most a tengerentúli kínálat, valamint az ottani vásárlók igényeit mérték fel, ezek alapján további gyors bővülésre számíthatunk.

A Visual Capitalist oldalán tették közzé az e-autók piacára vonatkozó friss előrejelzést, amelyben azt vetítik előre, hogy a 2024-ig terjedő időszakban egyenesen megduplázódik az elektromos autók, pontosabban a különböző modellek, fejlesztések száma. A trend szépen emelkedik, amíg ugyanis az amerikai piacon 2010-ben mindössze 2 ilyen változatot szerezhettek be a érdeklődők, ez a szám az évtized közepén már 20 volt, tavaly pedig 62-re emelkedett a modellszám. Az idei év végére 100 körül lehet a szint, 2024-re viszont már 134 eltérő modellt vásárolhatunk meg, vagyis a jelenlegi állapothoz képest ez valóban gyors duplázást jelentene.

A fenti növekedés elsősorban a hagyományos szereplők jóvoltából jön majd össze, ami azt jelenti, hogy az olyan újabb gyártók, mint a Tesla, a jövőben jóval komolyabb versennyel lesznek kénytelenek szembenézni. Eközben azonban a vásárlói kereslettel sem lesznek komolyabb gondok, hiszen egy szintén nemrég közzétett másik felmérésben már azt emelik ki, hogy az amerikai felnőttek 51 százaléka szeretne valamilyen elektromos autót beszerezni az elkövetkező évtizedben, a fiatalabb korosztályok esetében pedig ez az arány már 70 százalék körül van.

Arról mi is írtunk, hogy a pickupok és SUV-ok területén belül egyre több új fejlesztést ismerhetünk majd meg. A Chevrolet Silverado EV várhatóan a Ford F-150 Lightning és a Rivian R1T után jöhet majd a sorban, eközben viszont alakulóban van a GMC Hummer EV is, amely már kereken 1000 lóerőt ígér.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!