Berta Sándor

Februárban mutatkozik be az LG Omnipod

Az élettér és a közlekedés egyre inkább összeforr.

A dél-koreai konszern a Consumer Electronics Show (CES) keretében jelentette be virtuálisan az Omnipod nevű járművét, amelynek az offline bemutatójára február 10-én kerül majd sor Szöulban a Kakao nevű konszern Next Mobility: NEMO 2022 nevű technológiai konferenciáján.

Az Omnipod egyelőre egy koncepciómodell, amely gyakorlatilag gördülő otthonként, illetve a lakás kibővítéseként is értelmezhető. Az új fejlesztés egyaránt lehet mozgó iroda vagy személyes tér, lehetővé teheti a mozifilmek megtekintését éppúgy, mint a sporttevékenységek végzését, a barátokkal való összejövetelek megrendezését vagy a metaverzumban való vásárlást.


A NEMO 2022 résztvevői között lesz az LG Electronics mellett a Samsung Electronics is. A Kakao a rendezvényen a mobilitás új paradigmájára helyezi a hangsúlyt, amelynek köszönhetően megváltozik az emberek jövőbeli életkörnyezete, a közlekedés már algoritmusokon fog alapulni, optimalizált szállítási módszerek állnak majd a felhasználók és a vállalkozások rendelkezésére, miközben a Big Datára fognak támaszkodni és közelebb hozzák a tárgyakat és a szolgáltatásokat az emberekhez. A témák között lesznek a beltéri helymeghatározás, a szállításmenedzselési rendszerek, az önálló közlekedés és a robotika is.

Ryu Geung-seon, a Kakao Mobility vezetője kiemelte, hogy a NEMO 2022 túlmutat majd a mobilitási innováción és a közlekedést az aktív beruházások segítségével egy technológiaintenzív iparrá fogja kiépíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!