Berta Sándor

Digitális laboratóriumot nyitott Kínában a Skoda

Az autógyártó a helyi startupokkal akar jó kapcsolatot kialakítani és szolgáltatásokat kifejleszteni.

Az autógyártó ŠKODA AUTO DigiLab China néven megalapította pekingi innovációs központját, amely a következő években együtt dolgozik majd a helyi vállalkozásokkal. A kooperáció fókuszában a mobilitás, a digitalizálás, s az új üzleti modellek kifejlesztése és megvalósítása állnak. Bernhard Maier, a Skoda Auto vezetője kijelentette, hogy a Prágában és Tel-Avivban működő digitális laboratóriumuk már a helyi startup-közösségek részeivé váltak. Kína globális viszonylatban a digitalizálás innovációvezetőjének számít, éppen ezért a számukra logikus, hogy az ázsiai államban hozták létre az új digitális laboratóriumukat azért, hogy ott is közvetlen hozzáférést szerezzenek a fontos jövőbeli technológiákhoz.

Dr. Ralf Hanschen, a Skoda Kína elnöke mindezt azzal egészítette ki, hogy az új centrummal a digitális üzletük és a következő generációs mobilitás-szolgáltatásaik megjelenhetnek a helyi piacon. A létesítmény a jövőben egy növekvő globális innovációs hálózat legfiatalabb tagjaként mobilitásmegoldásokat és szolgáltatásokat fog kifejleszteni Kína, Európa és a világ többi része számára.

A prágai digitális laboratóriumot 2017 elején alapította meg a Skoda, majd azt követte tavaly januárban a Tel-Avivban lévő digitális laboratórium létrehozása. A kínai innovációs központ számos érdekes projektben vesz részt, köztük van egy szolgáltatás, amelynek keretében közvetlenül a gépkocsikba szállíthatók ki a termékek, valamint a CareDriver, amely a segítségre szorulók számára teszi lehetővé a közlekedést. Az utóbbinál különlegesen képzett vezetők egy Skoda Kodiaq vagy Superb segítségével kínálnak ajtótól ajtóig lévő sofőrszolgáltatást.

A Skoda már 2018 eleje óta tíz helyi startuppal működik együtt és közülük négy már az egyes projektfejlesztések konkrét szakaszaiban vesz részt. Emellett a Skoda Auto kisebbségi résztulajdonosa lett a 2010-ben alapított Anagog nevű izraeli startupnak. A vállalkozás technológiáit már több mint 100 okostelefonos alkalmazásba integrálták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nos #2
    Nem hiszem, hogy a kínaiaknak ilyesmire van szüksége. 15-20 éve esetleg. Inkább olyan területet keres a Skoda, ahol nem olyan szigorú a szabályozás, és tízezrével vannak IT/AI/engineer szakemberek viszonylag olcsón.
  • nlght #1
    Lefordítottam:
    A Skoda felajánlotta a német technológiákat a kínai állam reverse engineering részlegének, amennyiben a pontos terveket nem tudnák ellopni első körben a kínaiak.