Berta Sándor

120 milliárd dollárt ér az Uber

A közösségi utazásmegosztó értéke két hónap alatt a duplájára nőtt.

A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Goldman Sachs és a Morgan Stanley amerikai befektetési bankok megállapításai alapján az Uber értéke 120 milliárd dollár. Ez közel kétszer nagyobb annál, mint amennyire a pénzintézetek a vállalatot két hónappal ezelőtt, az utolsó finanszírozási köre után értékelték. Így a vállalkozás kiváló helyzetbe kerülhet a 2019-es tőzsdére lépése előtt, sőt, akár az egész folyamat a tervezettnél sokkal előbb is megvalósulhat.

Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy a Wall Street bankjai előszeretettel és tudatosan alkalmazzák azt a módszert, hogy a valódinál sokkal jobb prognózisokat adnak ki, illetve minősítenek nagyobb értékűnek társaságokat. Mindezt azért teszik, hogy ezáltal biztosítsák azt, hogy az üzleti tevékenységük nyereséges legyen. A pénzpiacokat már hosszú ideje foglalkoztatják a közösségi utazásmegosztó részvénykibocsátása, tőzsdére lépése és annak várható következményei. A The Wall Street Journal most azt írta, hogy e lépésre a jövő év elején kerülhet sor és az ezzel kapcsolatos előkészületek már megkezdődtek.

Érdekesség egyébként, hogy az Uber - három évi keresés után - csak augusztusban találta meg az új pénzügyi vezetőjét, aki többek között a tőzsdére lépés megtervezéséért és levezényléséért is felelős.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Whysper #3
  Kuldjuk a taxisainkat sztrajkolni ki a toszdere.
 • Sequoyah #2
  Azt hiszem a cikk masodik fele az igazan fontos, vagyis "...előszeretettel és tudatosan alkalmazzák azt a módszert, hogy a valódinál sokkal jobb prognózisokat adnak ki..."

  Es ne feleddjuk, az ar es az ertek az ket kulonbozo dolog.
 • dzsagon #1
  Az szó amit kerestek az a LUFI.