Berta Sándor

Az Uber kénytelen leállítani a szolgál­tatásait Olaszországban

A cég fellebbez az őt sújtó bírósági döntés ellen.

A római bíróság betiltotta az Uber alkalmazását, helyt adva a helyi taxitársaságok panaszainak. A taxisok azzal vádolták meg a közösségi utazásmegosztót, hogy miatta sérül a tisztességes piaci verseny. A testület elrendelte, hogy az Uber 10 napon belül állítsa le az összes Olaszországban használt szolgáltatását és alkalmazását. Így a tiltás nem csupán a sok államban bírált és vitatott UberPOP-ra vonatkozik, hanem többek között a személyszállítási ajánlatra is. A vállalat már jelezte, hogy mindenképpen fellebbez az ítélet ellen.

Ha az Uber nem teljesíti az ítéletben foglalt dolgokat, akkor a 10 napos határidő letelte után köteles lesz minden egyes napért 10 000 euró pénzbüntetést kifizetni. A Corriere della Sera arról írt, hogy a közösségi utazásmegosztó olaszországi menedzsmentjét szabályosan sokkolta a hír és nem is volt kérdéses, hogy benyújtson-e a fellebbezést vagy sem. A cél elsősorban az ítélet hatályon kívül helyezése. A jogi eljárással az Uber 2 hónap időt nyerhetne.

Februárban Uber-ellenes taxisblokádok voltak Olaszországban. Róma és Milánó városközpontját a járműveikkel tüntető taxisok blokádja bénította meg, akik az utasszállítás liberalizálása, többek között az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatás engedélyezése ellen tiltakoztak. A közösségi utazásmegosztót be akarták tiltatni a több mint húsz olasz taxisszervezet vezetői, akik elégedetlenek voltak a római kormánnyal folytatott első egyeztetés után, a tárgyalásról az olasz fogyasztóvédőket és az Ubert is kizárták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • vizes #3
  Ne vedd sértésnek, de néhány kérdésem azért lenne:
  - havonta hányszor utazol taxival?
  - ebből hányszor basztak át?
  (nem, nem vagyok taxis, csak úgy kérdezem)
  Én nem taxizom sokat, havonta legfeljebb egyszer, de inkább úgy lenne pontos, hogy évente 12-szer.
  Nem ragaszkodtam eddig sem egy bizonyos céghez, ugyanazon a távon hellyel-közzel ugyanannyit fizettem, bárkivel is utaztam.
 • Archenemy #2
  Ez hülyeség, ilyen csak az elmaradott, provinciális Magyarországon történhet.

  Meg Kanadában, Japánban, Franciaországban, Németországban, de mondjuk ezek is elmaradott, provinciális országok.

  http://www.huffingtonpost.com/entry/uber-countries-governments-taxi-drivers_us_55bfa3a9e4b0d4f33a037a4b
  Utoljára szerkesztette: Archenemy, 2017.04.13. 17:48:33
 • AcsMarci #1
  "A római bíróság betiltotta az Uber alkalmazását, helyt adva a helyi taxitársaságok panaszainak. A taxisok azzal vádolták meg a közösségi utazásmegosztót, hogy miatta sérül a tisztességes piaci verseny. "
  Ahhoz hogy ez megtörténhessen, tisztességes taxisok is kellenének. Én ilyenekkel szökő évente egyszer találkozom élőben, a neten viszont csak ilyenek vannak.... meg a bíróságokon, meg a tüntetéseken....szóval minden olyan helyen ahol nem dolgoznak.