Berta Sándor

Tinédzser­szállító szolgáltatást tesztel az Uber

Egy gyerek nem maradhat le csak azért egy délutáni különóráról, mert nincs aki elvigye.

Seattle, Phoenix és Columbus városában a 13 és 17 év közötti tinédzsereknek - tesztelési célból -lehetőségük nyílik arra, hogy saját maguk is rendelhessenek Uber-sofőröket. A fiatalok szülei valós időben követhetik nyomon a csemetéiket és végül ők fizetik ki a számlákat. Minden megtett útról értesítést kapnak, miként a várható érkezési időkről is.

Az alapgondolat szerint a fiatalok gyakran azért nem tudnak bizonyos iskolán kívüli tevékenységekben részt venni, mert hiányoznak a megfelelő szállítási lehetőségek. Közleményük szerint mindenki azt kívánja, hogy bár tudna egy időben több helyen is lenni, és ugyan ez nem lehetséges, de az Uber logisztikával segíti a családokat. A közösségi utazásmegosztó a kísérleti ajánlatát egyértelműen a sokat dolgozó és elfoglalt szülőknek szánja, s ígéretet tett arra, hogy a csemetéket biztonságosan a célba juttatja. A vállalat most olyan sofőröket próbál meg találni az új szolgáltatáshoz, akik magas értékelésekkel rendelkeznek.


Ahhoz, hogy egy gyermek használhassa az Ubert, létre kell hozni egy családi profilt, ezután az Uber-alkalmazást használó minden személy lehetővé teheti a családtagjainak, hogy utakat bonyolíthasson le és átvállalhassa a számlák kifizetését. A családi profilban akár külön tinédzserprofil is létrehozható.

A szolgáltatás még a gyermekeik pontos követését is biztosítja a szülők számára. Amennyiben például a célpont vagy az előzetesen kiszámolt érkezési idő változik, akkor a szülők ilyen esetekben kérhetnek azonnali értesítést. Szintén értesítik őket arról is, ha a fiatal a tervezett céltól több mint 1 kilométer távolságra száll ki az autóból, illetve a kiszállás után is még 20 percen át megkapják a tinédzser pontos tartózkodási helyét az okostelefonja adatai alapján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bdzsana #4
  Szállj fel az USA-ban egy buszra és meg is kapod a választ.
 • hodobaj #3
  Ez nálunk nem releváns szolgáltatás, de USA-ben az iskolabuszon kivül nem nagyon használnak tömeg közlekedést az ország jelentős részében.
 • zola2000 #2
  Ide pont illik az a közhely, hogy "nem a világ lett rosszabb, hanem a hírszolgáltatás jobb"
 • Cat #1
  Miben változott meg a világ annyira, hogy míg régen egy alsós iskolás (9-10 éves) kisgyerek nyugodtan buszozhatott, addig mára már a taxi sem elég, hanem "nagyon megbízható" Uber sofőrnek kell lenni ahhoz, hogy rá merje bízni az ember?