Berta Sándor

Hajó­szolgáltatást indít Horvátországban az Uber

A közösségi utazásmegosztó teljesen új területen jelenhet meg a déli szomszédunknál.

Az Uber 2015 ősze óta van jelen Horvátországban és azt tervezi, hogy idén nyáron elindítja az Uberboat nevű hajószolgáltatását is. Az ajánlat először csak Horvátországban lesz elérhető, a cég később kiterjesztené más turisztikai szempontból népszerű helyekre is.

Dalmácia lesz az országban az első régió, ahol az Uberboat elérhetővé válik. Helyi sajtóértesülések alapján az Uber Splitben, Dubrovnikban és Korcula szigetén már tárgyalásokat folytat az új szolgáltatás elindításáról. Split, Zadar, Sibenik és Dubrovnik kikötőjén keresztül minden nyári szezonban 8,5 millió turista érkezik Horvátországba és Davor Tremac, az Uber délkelet-európai igazgatója szerint nagy az igény az olyan szolgáltatások iránt, amelyek lehetővé teszik a horvát szigetekre való utazást. Az új ajánlatokat a kereskedelmi tengerhajózási licenccel rendelkező chartercégek biztosítanák. Az elképzelés lényege, hogy motorcsónakok lennének elérhetők - a taxifeladatot ellátó csónakoknál sokkal olcsóbban.

Rob Khazzam, a vállalkozás Közép- és Kelet-Európáért felelős menedzsere elégedett a horvátországi üzletükkel, ami nem csoda, hiszen a helyi Uber-piac növekszik az egyik leggyorsabban. A közösségi utazásmegosztónak 100 000 regisztrált tagja és 1500 sofőrje van Horvátországban, a terv az, hogy az utóbbiak számát 2-3 éven belül 10 000-re növeljék. Tavaly 35 000 turista használta az Ubert, idén a számuk a háromszorosára nőhet. Az Uber jelenleg arra vár, hogy megváltozzanak a helyi törvények, mert a tevékenysége most még illegálisnak számít. Zágrábban rendszeresen megtámadják a taxisok az Uber-sofőröket, a helyzet annyira súlyos, hogy a társaság kénytelen volt saját biztonsági szolgálatot létrehozni és alkalmazni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fonak #1
    Nemsokára a líbiai partokig is ki fogják terjeszteni a szolgáltatást.