Berta Sándor

Drog­problémával kénytelen megküzdeni az Uber

A kábítószerek nagy gondot jelentenek a közösségi utazásmegosztónak.

A The Daily Mail arról számolt be, hogy az Uber egyre gyakrabban kerül a hírekbe amiatt, mert sok utas hívta fel a figyelmet a drogproblémákra. Az ügyfelek egy része a Twitteren panaszkodott amiatt, hogy néhány Uber-sofőr az utazások során drogot akart eladni nekik vagy megpróbálta őket arra rávenni, hogy drogterjesztők legyenek. A webes gyanúsítások alapján arra lehet következtetni, hogy a sofőrök egy része drogot értékesít a gépkocsijában, így téve szert némi keresetkiegészítésre. Többen a Twitteren részletesen leírták, hogy miként kínáltak nekik kábítószert, míg mások egy névjegykártyát kaptak. Az azon szereplő telefonszámot akkor kellett volna felhívniuk, ha érdekli őket valamilyen szer.

Az igazán sokkoló az, hogy nem egyedi esetekről van szó és nem csupán egyes régiókhoz kötődnek. Az egyik amerikai felhasználó például azt írta, hogy az Uber-sofőrje megpróbálta a kokaineladójává tenni és alig tudja kivárni, hogy végre eljöhessen New Orleans városából. Egy fiatal nő pedig üzenetében kiemelte, hogy a vezetője meglehetősen agresszív lett, amikor azonnal elutasította a felkínált drogot. Azután félt a járműben.

Az Uber úgy reagált a felsorolt esetekre, hogy természetesen az ilyen dolgok nincsenek rendben és azt kérte az érintettektől, hogy magánüzenetben küldjék el az e-mail címeiket és az útjaik részleteit, hogy gyorsan reagálhassanak a történtekre. A cég szigorú feltételeket szab meg, például, hogy ki lehet vezető, illetve felvételi tesztekhez is ragaszkodik, ami miatt tavaly bírálták, mondván: ezzel átlépi a szolgáltatás-közvetítő szerepet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #2
    Ki kell adni az ilyeneket a fülöp szigetekre Duterte elnöknek, ott megtudják.
  • syn7h37ic #1
    Kábítják csak a népet...