Berta Sándor

LiDAR-rendszereket fejlesztene az Infineon

Nagy piac lesz az önvezető autók lézeres letapogató-rendszere, a chipgyártó a lehető legjobban le akarja szorítani az árát.

Az Infineon Technologies AG jelenleg vezetőket segítő rendszerekhez készít chipeket és piacvezetőnek számít ezen a területen. Azonban a társaság nem elégedett meg ennyivel és szeretne új területekre belépni, ezért döntött a holland Innoluce BV felvásárlása mellett. Utóbbi félvezetőket tervez és dob piacra, ugyanakkor saját gyártással nem foglalkozik. A megszerzett tapasztalatokkal az Infineon chipeket készítene a LiDAR-rendszerekhez. Az üzlet részleteiről, például a vételárról, eddig semmi nem szivárgott ki.


A LiDAR kulcstechnolgiának számít a részben és teljesen automatizált autók érzékelő-rendszerében. Az Infineon a tranzakciónak köszönhetően immár mind a három szenzortechnológiai területen rendelkezik szakértelemmel. A redundáns szenzorok képezik az autonóm vezetés alapjait, a másik két terület a radartechnológia és a LiDAR-rendszer. Utóbbi lézersugarakat használ az adott gépkocsi közelében található járművekhez való távolság meghatározására és elsősorban az utcákon található kisebb tárgyak felismerésére.

Amint azt Peter Schiefer, az Infineon autóelektronikai vezetője kiemelte, az Innoluce átvétele egy fontos lépés a számukra a LiDAR-technológia felé. Az utóbbi az önállóan közlekedő autók esetében a biztonság szempontjából nagyon fontos szerepet tölt be. A céljuk az, hogy a LiDAR-modulok annyira olcsóvá váljanak, hogy minden újonnan piacra dobott gépkocsiban alkalmazhatók legyenek. A következő években a LiDAR-rendszerek először a legdrágább modellekben jelenhetnek meg, de a legfontosabb, hogy a megoldások kompaktabbá, olcsóbbá és robusztusabbá váljanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!