Berta Sándor

További partnereket keres a Lyft

Az utazásmegosztó platform a General Motors után további autógyártókkal kötne együttműködési megállapodást.

Májusban írtunk arról, hogy a General Motors azt tervezi, hogy a Lyft nevű startuppal közösen egy éven belül önállóan közlekedő, a Chevrolet Boltra épülő elektromos meghajtású taxikat tesztelne a közutakon. A vállalkozásba a General Motors korábban 500 millió dollárt fektetett be és ezzel 10 százalékos tulajdonrészt szerzett.

A Lyft az Uber vetélytársának számít és most újabb partnereket keres. A Bloomberg és a The Wall Street Journal azt közölte, hogy a Qatalyst Partners befektetési bankot már sikerült megnyernie támogatónak. A Qatalyst Partners arról ismert, hogy techcégek eladásaiban vállal szerepet.

A startupban lévő tulajdonrészeket már Frank Quattrone Qatalyst-alapítón keresztül számos cégnek és egyéb szervezetnek ajánlották fel, de az tisztázatlan, hogy a Lyft vajon csak plusz tőkéhez akar jutni vagy az értékesítése a cél. A Lyft jelenleg komoly lemaradásban van az Uber mögött és ez elsősorban arra vezethető vissza, hogy amíg az Uber szinte világszerte elérhető, addig a Lyft napjainkban kizárólag az Amerikai Egyesült Államok területén működik.

Az elmúlt hónapokban számos üzletet kötöttek a legnagyobb autógyártók és a techóriások részvételével. Májusban az Apple egymilliárd dollárt invesztált a Didi Chuxing nevű kínai startupba, a Volkswagen 300 millió dollárt a Gett nevű izraeli vállalkozásba, míg a Toyota az Uberbe fektetett be. A Lyft az elmúlt hónapokban a Didi Chuxinggal működött együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!