SG.hu

ARM és Atom processzoros szervereket vezet be a HP

A HP új szerverkategóriát vezet be a közösségi, mobil, felhő és big data alkalmazások támogatására.

A HP ma bemutatta az első, kereskedelmi forgalomban kapható HP Moonshot rendszert, amely a kiadott közlemény szerint az energiafogyasztást 89, a helyigényt 80, a költségeket pedig 77 százalékkal mérsékli a hagyományos szerverekhez képest. "Ma már közel 10 milliárd eszköz csatlakozik az internethez és további, exponenciális növekedés várható. Elértük azt a pontot, ahol a hagyományos technológia energia-, hely- és költségigénye már nem fenntartható” – mutatott rá Meg Whitman, a HP elnök-vezérigazgatója. „A HP Moonshot fémjelezte informatika új alapokra helyezi az infrastruktúra gazdaságosságát és lehetővé teszi a következő 20 milliárd eszköz csatlakoztatását.”


A HP Moonshot rendszereket okostelefonokban és táblagépekben használatos lapkákkal szerelik, ami csökkenti a szerverek energiafogyasztását és növeli teljesítménysűrűségüket – jóval alacsonyabb költségszint mellett. A HP Moonshot rendszert a HP Moonshot 1500 és az alkalmazásra-optimalizált HP ProLiant Moonshot szerverek alkotják. A szerverek feladattól függően a HP több partnerének processzoraival rendelhetők.

A rackenként 1800 szervert támogató HP Moonshot rendszerek helyigénye egynyolcada a hagyományos szerverekének, ami kiváló megoldást kínál az adatközpontokban korlátozottan rendelkezésre álló tér problémájára. Az alapmodulok hagyományos komponensekkel dolgoznak, a kapcsolóhálózatot, a HP Integrated Lights Out (iLo) felügyeleti szoftvert, a tápegységeket és a hűtőventilátorokat is beleértve. A közös komponensek használata mérsékli a komplexitást és az energiafogyasztás és a helyigény csökkenéséhez is hozzájárul.


Az első HP ProLiant Moonshot szerver Intel Atom S1200 processzorral működik és web-hoszting feladatokat támogat. A 4,3 U méretű alapmodulba szerelt HP Moonshot 1500 maximális konfiguráció esetén 45 Intel processzoros szervermodulból, egy hálózati switchből és támogató komponensekből áll. A HP bemutatta a feladatra optimalizált HP ProLiant Moonshot szerverek átfogó fejlesztési ütemtervét. Ezek a szerverek a HP számos partnerének processzoraival szerelhetők (AMD, AppliedMicro, Calxeda, Intel és Texas Instruments Incorporated).


A terv szerint a 2013 második felében piacra kerülő új HP ProLiant Moonshot szerverek az új webes, felhő- és masszívan skálázható, valamint az analitikai és a távközlési környezeteket fogják támogatni. A jövőbeni modellek többek között big data, nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC), pénzügyi szolgáltatási, génkutatási, arcfelismerő, videoelemző és játékalkalmazásokhoz készülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!