Alex

100 millió aktív Instagram felhasználó

A Facebook által hihetetlen összegért felvásárolt fotómegosztó szolgáltatás elérte a 100 millió aktív felhasználót, ennyien töltenek fel rá képeket havonta.

A közösségi fotóalkalmazás a legtöbbek által használt képmegosztó szolgáltatás. A 2010 októberében indított platform eszméletlen tempóban növekedett, ezért is csapott le rá 2012 áprilisában Mark Zuckerberg, egymilliárd dollárért került a tulajdonába. Az Instagram 2012 szeptemberére érte el a 100 millió regisztrált felhasználót, most pedig a 100 milliós aktív létszámot - ez azokat az emberekre igaz, akik legalább havonta egyszer feltöltenek egy fotót.


A rekord alkalmából az Instagram dolgozói közös fotót készítettek

A sikerre szüksége is van most a platformnak, mivel tavaly decemberben nagy botrányt okozott szolgáltatási feltételeik módosítása, mely szerint a cég a felhasználók által feltöltött képeket akár hirdetési célokra is eladhatja. Ezt azt jelenti, hogyha valaki készít egy képet a saját otthonában a családjáról, majd feltölti ide akkor akár egy óriásplakát-kampányban is találkozhat magával, és ezért semmilyen ellenértékre nem tarthat igényt. A botrány hatására a társaság finomított a megfogalmazáson, de így is sok ember fordult el a szolgáltatástól, és szüntette meg hozzáférését.

A mostani mérföldkő alkamából a társalapító Kevin Systrom írt blogjára meleg szavakat, melyek szerint az érdem nem a céget, hanem a közösséget illeti. Kiemelte, hogy azzal, hogy az emberek a világ minden tájáról töltenek fel fotókat egy megértőbb világ jöhet létre.


A sikervonatra mások is fel akarnak ülni, ezek közül a leglátványosabb a logót fizikai formába öntő Socialmatic. Ez a koncepcióként indult fényképezőgép bolti termékké válik, ráadásul a Polaroid márkanév használati jogát is megszerezték hozzá. Az ADR Studio által 2012 májusában készített dizájntermék jövő tavasszal kerülhet a polcokra. A műszaki részletekről az optikai nagyítás, a LED-es vaku, a 16 GB-os SD memória ismert, mindezt 4:3-mas érintőképernyővel, Wi-Fi és Bluetooth kapcsolattal, beépített fotónyomtatóval. Olyan érdekességeket találtak ki hozzá, miszerint a képekre QR kód kerül, ami saját Instagram fiókunkba vezet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #2
    jaja, jól mondod.
    tetszik ez a megfogalmazás.
    :D



    "felhasználók által feltöltött képeket akár hirdetési célokra is eladhatja"
    Nájsz!
    Vicces fiukák ezek a fészbukkosok...
  • Vaszilij Artyom #1
    Engem kifejezetten irritálnak ezek a "wanna be képszerkeztő" hülyegyerekek akik mindenre rábasznak valami full gagyi hatást keltő layert és azt mondják ők gecinagy grafikusok.