Gyurkity Péter

Huawei Ascend G615, NEC Medias W

A kínai gyártó Németországban rajtoltatja el legújabb okostelefonját, míg a japán óriás egy igencsak érdekes, iker-kijelzővel ellátott, összecsukható példánnyal bővíti a szigetországi kínálatot.

A címben szereplő két új változatról egyszerre jelent meg a hivatalos beszámoló, így ezekről egyazon cikkben írunk részletesebben. A Huawei Németországban már lerántotta a leplet új készülékéről, amely februárban rajtol majd el, ám márciusban rögtön megkapja esedékes frissítését.

Az Ascend G615 egy 4,5 hüvelykes, 720p felbontást támogató, 330 ppi pixelsűrűségű IPS kijelzővel érkezik, 1,4 GHz-es négymagos chippel a burkolat alatt. A hivatalos ár 300 euró, ezért 8 GB-os belső tárolót, 1 GB RAM-ot, microSD támogatást, valamint egy 8 és egy 1,3 megapixeles kamerát kapunk (előbbihez dual-LED flash és 1080p felbontású videórögzítés jár). A WiFi, a Bluetooth, valamint a HSDPA támogatása szintén megoldott, míg a szoftveres oldalon egyelőre az Ice Cream Sandwich dolgozik, ez valamikor márciusban frissül majd a Jelly Bean verzióra.


Az NTT DoCoMo Japánban bemutatta tavaszi kínálatát, ezek között pedig több érdekes megoldás is helyet kapott. Ezek egyike a NEC Medias W, amely ugyan már a tavalyi MWC alatt bemutatkozott, most azonban a nagyközönség számára is elérhetővé válik. Az okostelefon két 4,3 hüvelykes, 540 x 960 pixel felbontást támogató kijelzővel jelenik meg, ráadásul a második példány kihajtható, így az egyes appok külön, vagy akár együtt is kezelhetik azokat, 5,6 hüvelykre növelve ezzel a hasznosítható felületet. A listán 1,5 GHz-es ikermagos chip, 1 GB RAM, 8 megapixeles kamera, valamint 16 GB-os belső tároló és microSDHC található.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A szoftveres oldalon itt a Jelly Bean szerepel, az NFC azonban ezúttal lemaradt. Arról még nincs hír, hogy Japánon kívül hol jelenik majd meg a fejlesztés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • culas25hc #3
    Nekem erről a Docomo-ról a Motorola Backflip-je jutott eszembe. Csak az jobban tetszett :D Nem bántam volna, ha több olyan telefont gyártanak, a mai igényeknek megfelelő hardverrel is. Érdekes módon nem nagy sikert aratott, bár szerintem a világ legjobb koncepcióját találták ki.
    Viszont ennek az ikerkijelzőnek akkor lenne értelme, ha szétnyitott állapotban teljesen összeérne a kettő. Majd talán ha tovább fejlődnek a hajlítható kijelzők, lesz olyan, ahol egy kijelzőt lesz az egész, csak félbehajtva
  • Blacktom #2
    Egynek nem rossz, de valahogy úgy kellene, hogy egymás alól húzzuk ki őket, nem hátulról hajtjuk, mert így hátul is karcolódik, ami problémásabb. Na majd a hajlékony kijelzők...
  • csimmasz #1
    A kihajtható teljesen jó!
    Nem kell lemondani a nagy kijelzőről mégsem egy tepsit cipelsz, bár a zsanér miatt a komfort kicsit csorbul , hogy nincs egybe függő megjelenítő.