Berta Sándor

Évekig folytatódhat a Samsung kontra Apple verseny

A Samsung az okostelefonok rohamos elterjedésében játszott szerepe miatt lett a számítástechnikai ipar meghatározó gyártója, de szorosan ott van a nyomában az Apple.

Az IDC piackutató cég a legújabb anyagában arra volt kíváncsi, hogy mely gyártók töltenek be komoly szerepet az okostelefon-, a táblagép- és a PC-gyártásban. Az első helyet listájukon a Samsung szerezte meg, a második az Apple, míg a harmadik a Lenovo lett. A dél-koreai konszern az idei esztendő harmadik negyedévében összesen 66,1 millió eszközt adott el, ez 21,8 százalékos piaci részesedést jelent. Az Apple 45,8 millió értékesített terméke 15,1 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Lenovo szerepel 21,1 millió készülékkel, ez kereken 7 százalékos piaci részesedést jelent. A nehéz helyzetben lévő Hewlett-Packard biztosította magának a negyedik, a Sony pedig az ötödik helyet. Előbbi 14 millió, utóbbi 11 millió eszközt adott el. Mindez 4,5, illetve 3,6 százalékos piaci részesedésnek felelt meg.


Az IDC előrejelzést is készített a következő négy esztendőre, mely szerint a legnagyobb növekedés nem a tábla PC-k, hanem az okostelefonok piacán várható. 2016-ra az értékesített modellek száma elérheti az 1,4 milliárdot. Ugyanez az adat a táblák esetében 282,7 millió lehet, ami kétségkívül komoly növekedés az idei 122,3 millióról. A szakemberek szerint az asztali számítógépek piaca stagnálni fog, 150 millió PC-t adnak majd el, míg a laptopoknál a növekedés 31,1 százalékos lesz, ez 268,8 millió értékesített készüléket jelent.


Véleményük szerint a Samsung és az Apple párharca a következő éveket is egyértelműen meg fogja határozni, s ebből - ha a közeljövőben már valóban nem a szabadalmi pereken lesz a hangsúly - profitálhatnak majd a vásárlók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #399
    "Ne másról beszélj, ahogy az imént tetted, ne intézd el avval, hogy tökmindegy, mint most, válaszolj igennel, vagy nemmel, mert ez egy eldöntendő kérdés: felfogtad, hogy NINCS ÉS NEM IS VOLT KAPHATÓ VERTEX 3 PRO?"

    Igen!
  • levente68 #398
    MSI egy rakás fos régóta, amivel a legkevesebb gond van kommersz lapok közül az a Gigabyte, de csak alaplapból, mert se tápot, se VGA-t nem vennék abból sem, meg MSI-ből, Asus-ból sem.

    Ja, igen Giga alaplapom van és Asrock-ot még pár évig nem hiszem, hogy vennék, majd ha stabilan jók lesznek.

    Milyen érdekes tőled "ár/teljesítmény"-ről hallani, ezek szerint csak butafonból vagy ilyen majom....
    Bár én ár/érték viszonyról szeretek beszélni, mert az értéknek csak egy összetevője a teljesítmény... Hiszen egy bolondságokat csináló alaplap lehet gyors, de jó semmiképp...
  • levente68 #397
    Doktor csűrcsavar, miért költesz?

    Ahogy mondtam, szépen rendszerezem rövidesen, amiket hazudtál és akkor nem kell kerülgetned az igazságot, valamint kitekerned, amik voltak.

    De te is megteheted, csak egyre kérlek, próbálj meg korrekt lenni, ne hagyj ki dolgokat, ne ferdíts, mert az már unalmas.


    Addig egy kérdésre válaszolnál végre korrekten?

    Felfogtad-e, hogy tévedtél, mikor azt állítottad, hogy van-e Vertex 3-ból Pro?

    Ne másról beszélj, ahogy az imént tetted, ne intézd el avval, hogy tökmindegy, mint most, válaszolj igennel, vagy nemmel, mert ez egy eldöntendő kérdés: felfogtad, hogy NINCS ÉS NEM IS VOLT KAPHATÓ VERTEX 3 PRO?
  • narumon #396
    Hát te tényleg nagyon hülye vagy erre csak azt tudom mondani. Persze azt már fosol beírni milyen alaplapod van mert símán bele lehetne kötni, de egyébként leszarom mint írtam én legközelebb is valószínűleg asrockot veszek mert ahogy most áll a helyzet az egyik legjobb ár/teljesítményt nyújtják, és felőlem fejre is állhatsz. (Amit viszont messze kerülök az a márkásak közül az MSI pl)
  • levente68 #395
    Melyik újabb Apple termékekről volt szó? Ezt még mindig kérdezed? Mi lenne, ha elolvasnád, amiről beszélünk? Akkor nem égnél megint…

    Én az i5-ről az után beszéltem, hogy nem értetted meg, hogy NEM iPone4-ről van szó, sokkal később.

    Te annyira ostoba vagy, hogy az hihetetlen, meddig kavarsz még nyakig a hazugságod szarában?

    Új iPad-ről miért ne beszélhettünk volna, mikor a cikk is és a hozzászólások is arról szóltak? lol

    Nem, mint bármelyik akksi, de ezt is elmagyaráztam már, nem fogom újra, ott is beégtél, elmagyaráztam, megint a hülyeség dől belőled csak…

    Olvass utána, mi mennyire és milyen körülmények közt veszélyes és akkor nem kell nekem oktatnom téged feleslegesen, mert semmit nem ismersz el, ha én írom. Evvel mondjuk csakis magadat szívatod, de tőlem…

    Jaja, Asus, a prémium szegmensből lesüllyedt vállalat valóban meg kívánja venni a saját szülöttét, aki anno az anyacég által leselejtezett ócska alkatrészek felhasználásával készítette a ’futottak még’ kategória krémjét, majd észhez térve valóban valamennyire összeszedte magát. Pont ezért akarja megvenni, mert fordult a mérleg, Asus drága közepes (sőt, az én szememben szar) lett, míg Asrock olcsó közepessé nőtte ki magát. Valóban, teszteket nyert, meg jó marketinget alakított ki, de egy komoly felhasználó, akinek fontosabb a megbízhatóság, ma még tuti nem választja.
    Asus-t már nem, Asrock-ot még nem. Evvel vitatkozhatsz, csak nem velem…

    Ugye, hogy csak haverodnak utánanézve lettél ilyen okos, megbuktatod te magadat is, lol…

    Az én hülyeségeim tára kimerül a bután mérésemmel, a te lajstromod meg igen hosszú, kamugéza!
  • narumon #394
    "Remélem, nem zavarja meg az a tény az örömködésed, hogy ennek ellenére se került piacra soha a Vertex 3 Pro, még az Enterprise kategóriában sem..."

    Ennyire hülye vagy? Hol állítottam én, hogy piacra került? Ez saját agyszülemény bakter.
    A folyamat így zajlott:

    1, levente: Iphone szar mert nincs rajta USB3
    2, narumon: Azt mi a szarral használod ki (2011 év eleje)
    3, levente: Hát filmet 2.7GB-ot átmásolt 8mp alatt a mobilról a gépre
    4, narumon: Levente valamit elnéztél szerintem a cache lehet a ludas, mert ekkora sebességgel nem tudsz másolni róla.
    5, levente: Hát márpedig de meg hülyegyerek vagy és képzeld SSD-m van nem holmi szar HDD-m mint neked
    6, narumon: képzeld nekem is SSD-m van (intel)
    7, levente: Ne hazudj te szar akkor is így lehet átmásolni és király usb3 st.
    8, narumon (már pipásabban): legalább ismerd már el, hogy hülye vagy a leggyorsabb SSD most anandtech szerint a Vertex3 pro (és linkeltem a tesztet) és még az sem éri el ezt a sebességet
    9, levente: Ne vagdalkozz már nem létező eszközökkel az OCZ honlapján sincs fent
    10 narumon: bizony itt a teszt az OCZ honlapján meg a hír de tökmindegy mert sebességről beszéltünk akkor még rosszabbul állsz mert a most kaphatók még ennyit sem tudnak sebességben (még linkelted is ahol lehülyézlek, hogy nehogy azt merd állítani, hogy Vertex 3 pro van a gépedben)
    11, Ezután elismered, hogy "csak" 264 (vagy ilyesmi) Mb/sec-el másolt
    12, Ezután én felhívtam a figyelmet arra, hogy ezt sem nagyon hiszem mert nincs olyan SD kártya amiről ekkora sebességgel tudnál másolni
    13, Innentől kiakadtál és szokás szereint én voltam a hazug minden szemét, és rámásztál arra, hogy a vertex3 pro nem létezik
    14, Ekkor léptem le arról a forumról mert ugyanaz volt az érzésem mint most; hogy egy ekkora idiótával fölösleges vitázni főleg amikor ugye a elétartanak egy fehér táblát és csak azért is köti az ebet a karóhoz, hogy de az fekete!

    Most meg korrekten az egész beszélgetést kiforgatod fél mondatokkal, fél igazságokkal, csűröd csavarod és még azt is a fejemre olvasod, hogy rádhagytam a kurva nagy baromságaidat.

    Szóval elmehetsz a jó büdös francba te hazug disznó!
  • narumon #393
    "Ez nekem új, megtennéd, hogy egy link-kel alátámasztod?"

    Nesze
    http://www.ocztechnology.com/aboutocz/press/2011/419

    "Aztán meg hírben harangozhatnak bármit, de ha nem lett belőle semmi, azt azért így pár év után már felfoghatnád..."

    Levente! Ki a faszt érdekel, hogy nem lett belőle semmi? Témánk szempontjából teljesen irreveláns információ. Soha nem állítottam, hogy lett belőle valami - ezt megint a te fejed költötte bazdmeg. Hihetetlen, hogy mondatokat értelmezni sem vagy képes csak mocskolódni és hazudozni.
  • levente68 #392
    Segítek, erre gondoltál?

    OCZ TECHNOLOGY UNVEILS THE VERTEX 3 AND VERTEX 3 PRO SATA 6GBPS SOLID STATE DRIVES

    Remélem, nem zavarja meg az a tény az örömködésed, hogy ennek ellenére se került piacra soha a Vertex 3 Pro, még az Enterprise kategóriában sem...

    Azt már feltételezni sem merem, hogy belásd, tévedtél...
  • narumon #391
    "Az is a te hazugságod, hogy én olyat mondtam volna, hogy iPhone-ban nem lehet akksit cserélni. Lehet, szerszámmal és bonyolultan. Amikor én megkértelek, hogy ne propagáld a házi akksicserét, akkor kurvára egy szó sem volt iPhone-ról, csakis és kizárólag az újabb Apple termékekről."

    Melyik újabb apple termékekről? Akkor jó lenne ha felvilágosítanál!

    "Ráadásul, amekkora barom vagy, csak az iPhone4-ig terjedt a tudásod, arról hoztál linket, hogy a csaj kiszereli. Ezért adtam neked linket arról, hogy már az iPhone5-ben eléggé más a helyzet, de a legfontosabb, hogy iPad-ek kurvára beragasztott akksijairól volt szó és az emiatt a szervizelés esetén cserére szoruló készülékekről és a majdani hulladék-feldolgozáskor jelentkező szabályszigorítások szükségességéről."

    Ne kamuzz annak a cikknek az idejében még bizony nem volt iphone5 tehát arról nem beszélhettél, új ipadról sem beszélhettél, de ha már tablet és verted a melledet ott és akkor, azért elárulhatnád, hogy a Samsung Galaxy tabletben is tudsz akksit cserélni a metrón? Mert erre verted a melledet.

    "Mert igeneis, veszélyes lehet, ezt más is írta, én is írtam, de egy ilyen, önmagát IT- és szervizgurunak kikiáltó figurának ezt talán nem is innen kellene megtudnia..."

    Veszélyes is lehet MINT BÁRMELYIK AKKSI! Nem jobban. Ezt önmagát IT és szervizgurunak kikiáltó figurának ezt tudnia kellene, te viszont határozottan ezért fikáztad az applet és magasztaltad a konkurenciát. Pedig hát bizony bizony ugyanazt az akksit használják. Hovatovább azért akksikat vígan rendelhetsz a világ másik oldaláról egy kis szütyőben nem fog felrobbanni, nincsenek is vele kapcsolatban ilyen szabályok. Szóval megint az ördögöt fested a falra ami talán még nem is lenne gond, ha ezt jó szokásodhoz híven nem csak az apple részére rónád fel hibának.

    "Asrock mostanában szedi össze magát és igen, ha valaki biztosra szeretne menni és ért hozzá, nem választja."

    A mostanában szedi össze magát az 2010 volt, jelen pillanatban az Asus akarja 100%-ban megszerezni mert eddig csak leányvállalat volt. Ki az aki biztosra szeretne menni? Mit jelent a biztosra menés egy számítógépben. Megint ne ismerj el semmit csak öntsd tovább a szennyet a szádból mint minden ilyen esetben, én meg mivel már a második asrock alaplapom is tökéletesen és hibátlanul működik legközelebb is szívesen veszek.

    "Az iPhone lockscreenjére NEM raksz ki olyan ikont JAILBREAK nélkül, én ezt állítottam és tartom is."

    Ne hazuuudj már ekkorát! Azt állítottad, hogy jailbreakkel sem. Folyamatosan ezen vitáztunk bakker, hogy szerinted jailbreakkel sem lehet semmit csinálni vele! Ne hazudj már mint a vízfolyás bazdmeg!

    "No, meg azt is, hogy csakis mióta valami nálad okosabbnál utánaérdeklődtél ennek, azóta állítod ezt is, mert amikor szó volt róla, akkor még fingod se volt a témához. Szánalmas vagy...."

    Ne hazuuuudj. Ott és abban a forumban ahol felvetetted ott írtam a megoldást még azt is írtam, hogy éppen haver akart ilyesmit ezért néztem utána. Ez csak megint a te ferde agyadban szánalmas! Képzeld el ha a többi hülyeségednek is utána néztünk volna mekkora szarban lennél.

    "A többire nem válaszolok, már megtettem többször, sőt, tőled eltérően én már elismertem, amiben TÉVEDTEM, nem pedig hazudtam, te viszont se tévedést, se hazugságodat nem ismered el, holott a saját szavaiddal állítottalak szembe és messzire üvölt, hogy HAZUG SZAR VAGY!"

    Azóta is csak a te fejedben létezik ez te faszagyú!
  • levente68 #390
    "by the way ha rákeresel akkor még most is ott van egy hírben, hogy az OCZ proudly bemutatja a Vertex 3 és a Vertex 3 Pro SSD-ket."

    Ez nekem új, megtennéd, hogy egy link-kel alátámasztod?

    Mert én alátámasztottam, hogy miért nincs...

    Aztán meg hírben harangozhatnak bármit, de ha nem lett belőle semmi, azt azért így pár év után már felfoghatnád...