Berta Sándor

Az emberek fele nem is tud a Windows 8-ról

Az Associated Press hírügynökség felméréséből kiderült, hogy a hivatalos termékbemutató és a számos cikk ellenére a megkérdezett felhasználók 52 százaléka nem hallott arról, hogy megjelent a piacon a Microsoft új operációs rendszere.

Úgy tűnik, hogy a tengerentúli óriás indokoltan áldoz majd valóban komoly összegeket marketingcélokra, ugyanis aligha engedheti meg magának, hogy a vásárlók fele gyakorlatilag ne is tudjon a Windows 8-ról. Azonban ez csak az egyik megoldandó probléma, az sokkal inkább elgondolkodtató, hogy az új operációs rendszerről olvasók vagy hallók 61 százaléka alig vagy vagy egyáltalán nem akar Windows 8-at futtató számítógépet vásárolni. Az új operációs rendszer a válaszolók 69 százalékát alig vagy egyáltalán nem érdekli, emellett a Windows 8-ról olvasott felhasználók csupán 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szoftver előrelépést jelent a Windows 7-hez képest.

A legnagyobb aggályokat számukra a radikálisan új kezelőfelület jelenti, amely nem a jelenlegi Asztal továbbfejlesztése, hanem egy teljesen új dolog és különösen a számítógéphez kevésbé értő felhasználóknak jelent problémákat. A kezelőfelületet alapvetően érintőképenyőkre optimalizálták és a PC-ken csak segédprogramokkal lehet elővarázsolni a korábban megszokott Start menüs asztali környezetet.


Október közepén vált ismertté, hogy hamarosan kampány indulhat a Windows 8, a Windows Phone 8 és a Surface táblagépek népszerűsítésére. A Forbes magazin szerint az erre fordított marketingbüdzsé akár az 1,5 - 1,8 milliárd dollárt is elérheti. Mindez azt jelentené, hogy a Microsoft közel háromszor annyi pénzt költ a Windows 8 esetében reklámokra, mint a Windows 7 esetében. A Microsoft a Crispon Porter + Bogusky reklámügynökséggel dolgozott együtt a Windows 8 reklámok, televíziós hirdetések és kültéri plakátok elkészítésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #32
    Ma kipróbáltam a Win 8-at. Hát az MS alaposan melléfogott ezzel a felesleges Start screen felülettel. PC-re éppen annyira nem tokéletes rendszer mint táblára, ahol lehetetlen a desktop mod normális kezelése. Ez a cross platform baromság csak akkor lenne felhasználóbarát, ha ki lehetne kapcsolni orokre a csempéket.
    Azszem ujabb Vista (bukas) szuletett. De sok birka még igy is venni fogja ezt az OS-t és az MS nem megy tonkre. Nem kérdés az MS a drága tabletjét akarta ezzel a fossal arulni.
  • szaboi #31
    Nem tudom, mondjatok. Pesszimistának de szerintem a win 8 pcre akkora bukás mint a.vista majd meglátjuk első service packd után milyen lesz, de láttam baratomnál és egy pendrive lecsatlakoztatáshoz is koppintani kellett volna :-D kiírta hogy leválasztáshoz koppintson a kijelzőn
  • usersg #30
    "Biztosabbnak tuno platform? Micsoda, a linux? Ne rohogtesd ki magadat."

    Ezt szajkózzák a hozzád hasonlók már a 2000 -es évek előttől, és mégis közben kinőtt a "földből" pár cég aki opensurce -ra alapoz, és minden jelentősebb platform is használható vele. Ma már nem lehet azt mondani hogy a *nix valami kis hobbi project lenne, a redhat pl betegre keresi magát vele, a google és társai szintén. Mi az a terület, ahol csak ms használható? Mondd meg nekem. Az adobe -nak köszönhetően a multimedia piacon még valóban van lemaradás, de talán ez az utolsó. Irodai munkától kezdve a szervereken át, a software fejlesztésig mindenre alkalmas. A fél évenként kihányt gagyi minőségű buguntu szerű képződmények nem jellemzik az egész platformot, így ha azokból ítélsz, akkor tévúton jársz.
    Nem vagyok én microsoft ellenes, inkább a túlzottan központosított, dolgokat nem szeretem, de pl a windows 7 -et kifejezetten szeretem. Kellemes darab, talán a legjobban működő ms OS amit valaha kiadtak a kezükből. A 8 -as viszont egy hulladék. De ez már egy másik téma.

    Egyébként 2012 -ben platformfüggetlennek lenni talán a legjobb ötlet amit egy fejlesztő csak kitalálhat, hiszen elég képlékeny a software piac, és nem árt ha ide oda ugrálhatsz anélkül, hogy mindent az ég világon újra kellene írni.
  • hurkaur #29
    Biztosabbnak tuno platform? Micsoda, a linux? Ne rohogtesd ki magadat.
    Mellesleg az ubuntu altal kovetett ut jo, de hogy produktiv kornyezetbe nem raknam, az fix. Nem tud versenyezni egyszeruen (meg) MS termekkel sajnos.

    ui: amugy koszi az MS berenc jelzot, de macet hasznalok. unix jelzot meg inkabb hanyagold.
  • usersg #28
    "Felteteleztem, hogy picik, mert ekkora idiotasagot egy nagy ceg nem kovet el. Migralni linuxra, csak mert nem tetszik az MS altal kikovezett ut.. zsenialis."

    Miért idiótaság az, hogy megelőzve a bajokat, biztosabbnak tűnő platformra váltasz? Vagy te vagy az a barlanglakó aki szerint csak és kizárólag ms cuccon lehet dolgozni? Hát képzeld csak nem ez a helyzet... Nem abból kell ám kiindulni hogy a szarkupac ubuntu -t sztárolják a kezdő fronton, hanem abból hogy az egész *nix világ mennyire használható ma már gyakorlatilag bármilyen célra. De ha fenn akarják tartani a visszaút lehetőségét a jövőre nézve, akkor elmondható az is, hogy ma már a platformfüggetlenség sem annyira nehéz feladat ám, hogy bármilyen megoldhatatlan probléma álljon elő ezzel kapcsolatban...

    Szóval akin itt röhögni kell/lehet az te vagy...
  • Szefmester #27
    A böngésződ helyesírás ellenőrzője sem működik, szóval az már kettő. ;)
  • mtxaudio #26
    Na mitgondoltok melyik az egyetlen programom a Mac en ami bem ugy működik ahogy kell ?!?! Hat az Office csomag, made is Mikkkrosoft :)
  • mtxaudio #25
    Na akkor most micsoda veszteség éri a társadalmat :D Ennek a buzinek a zsebébe én egy forintot nem teszek bele többet. Bill Gates a tudatos népírtó ! Máskülönben már nagyon vártam hogy meglegyen rá a keret és lecseréljem a windost Mac re ! Elejinte én is csak dumának tartottam, de ég és föld a kettő !
  • tomboy013 #24
    Ha ilyen felfogása lenne minden embernek még mindig a tűz mellett ülnénk a barlangban...
    Gondolkodjatok már egy kicsit előrelátóbban(tudom néhány embernek nehéz mert a kötekedés lefoglalja a teljes agykapacitását), de pl a Vista hibái miatt sikerült olyan jól a Win7. Bár én Vistát is 2 évig használtam és teljesen jól funkcionált felhasználói téren(szerintem sokkal jobb volt mint az XP). A lényeg hogy a fejlődésnek lépcsőfokai vannak. Mivel még egy új felületről van szó Win8 esetén, nyilván szokni kell. De legalább történt valami változás és nem a megszokott ikonokat használják hanem mertek változtatni. A jövő az érintőkijelzőké, azokon pedig tökéletes a rendszer. Szerintem az alkalmazások minimalista kialakítása meg nagyon durván igényes. Mondhattok akármit de jó lépést tett az MS, sikerült elindítania valamit ami pozitív hatással van a jövőre.
  • Zolthen #23
    Nálunk a cégnél mindenkinek XP-je van. Lehet hogy 1000x jobb a win7, win8, de ha ez működik és bevált, minek újabb?