32
  • Zoliz
    #32
    Ma kipróbáltam a Win 8-at. Hát az MS alaposan melléfogott ezzel a felesleges Start screen felülettel. PC-re éppen annyira nem tokéletes rendszer mint táblára, ahol lehetetlen a desktop mod normális kezelése. Ez a cross platform baromság csak akkor lenne felhasználóbarát, ha ki lehetne kapcsolni orokre a csempéket.
    Azszem ujabb Vista (bukas) szuletett. De sok birka még igy is venni fogja ezt az OS-t és az MS nem megy tonkre. Nem kérdés az MS a drága tabletjét akarta ezzel a fossal arulni.
  • szaboi
    #31
    Nem tudom, mondjatok. Pesszimistának de szerintem a win 8 pcre akkora bukás mint a.vista majd meglátjuk első service packd után milyen lesz, de láttam baratomnál és egy pendrive lecsatlakoztatáshoz is koppintani kellett volna :-D kiírta hogy leválasztáshoz koppintson a kijelzőn
  • usersg
    #30
    "Biztosabbnak tuno platform? Micsoda, a linux? Ne rohogtesd ki magadat."

    Ezt szajkózzák a hozzád hasonlók már a 2000 -es évek előttől, és mégis közben kinőtt a "földből" pár cég aki opensurce -ra alapoz, és minden jelentősebb platform is használható vele. Ma már nem lehet azt mondani hogy a *nix valami kis hobbi project lenne, a redhat pl betegre keresi magát vele, a google és társai szintén. Mi az a terület, ahol csak ms használható? Mondd meg nekem. Az adobe -nak köszönhetően a multimedia piacon még valóban van lemaradás, de talán ez az utolsó. Irodai munkától kezdve a szervereken át, a software fejlesztésig mindenre alkalmas. A fél évenként kihányt gagyi minőségű buguntu szerű képződmények nem jellemzik az egész platformot, így ha azokból ítélsz, akkor tévúton jársz.
    Nem vagyok én microsoft ellenes, inkább a túlzottan központosított, dolgokat nem szeretem, de pl a windows 7 -et kifejezetten szeretem. Kellemes darab, talán a legjobban működő ms OS amit valaha kiadtak a kezükből. A 8 -as viszont egy hulladék. De ez már egy másik téma.

    Egyébként 2012 -ben platformfüggetlennek lenni talán a legjobb ötlet amit egy fejlesztő csak kitalálhat, hiszen elég képlékeny a software piac, és nem árt ha ide oda ugrálhatsz anélkül, hogy mindent az ég világon újra kellene írni.
  • hurkaur
    #29
    Biztosabbnak tuno platform? Micsoda, a linux? Ne rohogtesd ki magadat.
    Mellesleg az ubuntu altal kovetett ut jo, de hogy produktiv kornyezetbe nem raknam, az fix. Nem tud versenyezni egyszeruen (meg) MS termekkel sajnos.

    ui: amugy koszi az MS berenc jelzot, de macet hasznalok. unix jelzot meg inkabb hanyagold.
  • usersg
    #28
    "Felteteleztem, hogy picik, mert ekkora idiotasagot egy nagy ceg nem kovet el. Migralni linuxra, csak mert nem tetszik az MS altal kikovezett ut.. zsenialis."

    Miért idiótaság az, hogy megelőzve a bajokat, biztosabbnak tűnő platformra váltasz? Vagy te vagy az a barlanglakó aki szerint csak és kizárólag ms cuccon lehet dolgozni? Hát képzeld csak nem ez a helyzet... Nem abból kell ám kiindulni hogy a szarkupac ubuntu -t sztárolják a kezdő fronton, hanem abból hogy az egész *nix világ mennyire használható ma már gyakorlatilag bármilyen célra. De ha fenn akarják tartani a visszaút lehetőségét a jövőre nézve, akkor elmondható az is, hogy ma már a platformfüggetlenség sem annyira nehéz feladat ám, hogy bármilyen megoldhatatlan probléma álljon elő ezzel kapcsolatban...

    Szóval akin itt röhögni kell/lehet az te vagy...
  • Szefmester
    #27
    A böngésződ helyesírás ellenőrzője sem működik, szóval az már kettő. ;)
  • mtxaudio
    #26
    Na mitgondoltok melyik az egyetlen programom a Mac en ami bem ugy működik ahogy kell ?!?! Hat az Office csomag, made is Mikkkrosoft :)
  • mtxaudio
    #25
    Na akkor most micsoda veszteség éri a társadalmat :D Ennek a buzinek a zsebébe én egy forintot nem teszek bele többet. Bill Gates a tudatos népírtó ! Máskülönben már nagyon vártam hogy meglegyen rá a keret és lecseréljem a windost Mac re ! Elejinte én is csak dumának tartottam, de ég és föld a kettő !
  • tomboy013
    #24
    Ha ilyen felfogása lenne minden embernek még mindig a tűz mellett ülnénk a barlangban...
    Gondolkodjatok már egy kicsit előrelátóbban(tudom néhány embernek nehéz mert a kötekedés lefoglalja a teljes agykapacitását), de pl a Vista hibái miatt sikerült olyan jól a Win7. Bár én Vistát is 2 évig használtam és teljesen jól funkcionált felhasználói téren(szerintem sokkal jobb volt mint az XP). A lényeg hogy a fejlődésnek lépcsőfokai vannak. Mivel még egy új felületről van szó Win8 esetén, nyilván szokni kell. De legalább történt valami változás és nem a megszokott ikonokat használják hanem mertek változtatni. A jövő az érintőkijelzőké, azokon pedig tökéletes a rendszer. Szerintem az alkalmazások minimalista kialakítása meg nagyon durván igényes. Mondhattok akármit de jó lépést tett az MS, sikerült elindítania valamit ami pozitív hatással van a jövőre.
  • Zolthen
    #23
    Nálunk a cégnél mindenkinek XP-je van. Lehet hogy 1000x jobb a win7, win8, de ha ez működik és bevált, minek újabb?
  • DontKillMe
    #21
    ..én inkább azt nem értem, hogy a faszért nem lehet ezt megérteni és miért kell úgy tenni, mintha hülye lenne a kérdező, mint a segg?
  • DontKillMe
    #20
    "és a számos FIZETETT cikk ellenére"..a kutyát sem érdekli. Nagyrészt, mert valóban egy rakás szar, másrészt, mert a nyüveknek sem kell egy új, ismeretlen, a réginél szarabbnak tűnő OS. Főleg, ha a régi beérett és kurva jól teszi a dolgát.
  • evetke007
    #19
    Persze, hogy nem tudnak róla, hiszen a win használók közel fele még most fog átállni XP-ről ... mire is (?)... win 7 ? :D
  • frensys
    #18
    Nem is kell hogy tudjon róla, egy katasztrófa idegesítő minősíthetetlen borzalom az egész, nálam 2-3 órát volt fent a gépemen, az összes hajam kitéptem, kuka! Majd a win 9-et megvárom, addíg használom a fullos tökéletes imádott jó kis win 7-emet.
  • hurkaur
    #17
    De hogy valami konstruktivabbat is hozzaszoljak: elhiszem hogy olcsobbnak tunhet, es szepnek a platformfuggetlenedes gondolata, de ha dolgozni is akarnak, es nem a nap 24 orajaban google-t bujni a problemak miatt, akkor inkabb hagyjak a fenebe.
  • hurkaur
    #16
    Felteteleztem, hogy picik, mert ekkora idiotasagot egy nagy ceg nem kovet el. Migralni linuxra, csak mert nem tetszik az MS altal kikovezett ut.. zsenialis. Sirva fognak visszamenekulni win platformra, ha meg egyaltalan tulelik az elso 2 ev problemait.
  • enyac
    #15
    "ezen nem tudom sirjak-e vagy rohogjek" - Amíg saját zsebedre megy a történet, addig ez szabadon választott. Kicsi, egyetemből kinőtt, feltörekvő cég az övék, nem dúskálnak a javakban. A barátom saját költségén tett próbát. Elég hosszú ideje vizsgálják a migrálás lehetőségét - nagyjából gondolom ez volt náluk az utolsó csepp a pohárban, de ez nyilván ajéghegy csúcsa.
  • hurkaur
    #14
    "Továbbá mivel látszik az, hogy milyen irányba és milyen trendek mentén halad a Microsoft, elkezdtük az alkalmazások portolását Linuxra. Új gépet mégsem fogunk venni egy operációs rendszer kedvéért. Anno elég sokat vettünk ebből a típusból. Hát ennyi az én történetem." ezen nem tudom sirjak-e vagy rohogjek
  • enyac
    #13
    Egy barátommal beszélgettünk, íme az ő véleménye, ami bár kicsit hosszú, de olvassátok el, szerintem taulságos:

    "Alapvetően a Windows 8 jó is lehet(ne). Windwos 7-ről váltottam. Nincs vele bajom, gyors, stabil, tetszik a kialakítása, a kezelését 10 perc alatt el lehet sajátítani, nekem nem volt vele gondom. Nem tűnt úgy, hogy a produktivitásom csökkent volna, leszámítva ezt az ismerkedős 10 percet. Két dolog, ami nem tetszik: egyrészt az izgő-mozgó csempék idegesítenek, vonzák a tekintetem a képernyő túlfelére, elvonják a figyelmem arról, amit szeretnék. Nem véletlen hogy bármilyen gépen is kezdek el dolgozni, Flashblock és Adblock azonnal megy fel, mert böngészés közben ugyanez van a csili-vili haszontalan flash hülyeségekkel, animált gif-ekkel. Szerencsére ez a probléma orvosolható, az aktív csempe kikapcsolható. Mondjuk lehetséges, hogy ezzel pont a lényeg vész el a csempék kapcsán - talán ha nem frissülnének olyan gyakran, nem lenne baj. Például az Időjárás nyugodtan frissüljön félóránként, de hogy állandó jelleggel pörögnek a fényképeim, meg a Facebook barátok képei is, a Bing kereső hátteret vált stb. - ez zavaró. A másik a csempés alkalmazások "faék" jellege. Primitívek, ocsmányak, túlságosan nagy betűk, kihasználatlan üres helyek, tartalmatlanság, öklömnyi ikonok, az alapfunkción kívül semmi - túl minimalista az egész. Mintha valami fogyatékos elefántnak készültek volna. Én szeretem, ha egy programban vannak tisztességes beállítási lehetőségek, szeretem a bőség zavarát. Ez persze egyénfüggő. Amikor megláttam pl. a Windows 8-hoz tervezett új Skype-ot, hát majdnem lefordultam a székről. Csodálatosak a fél képernyőre felnagyított százpixeles profilképek, hogy chat közben nem lehet kompakt nézetre váltani stb. De sorolhatnám még. Jó, friss OS, új API - idő kell, mire a kínálat bővül és letisztul, így most nem emlegetem fel negatívumként, hogy alig van ilyen alkalmazás. Üdítő pozitívum is van számomra: az Időjárás és a Posta nagyon jók, tetszenek. Aztán jöjjön az, ami miatt végül mégsem kötök hosszú barátságot a Widows 8 operációs rendszerrel. Ahogy mondtam, friss a rendszer, így érthető, hogy vannak gondok a driverekkel - pedig állítólag nagy kompatibitás van a 7-es driverekkel, hát nem. Pedig az ősrégi Canon scannerem feltelpült az XP-hez kiadott driverrel (azóta sem adtak ki újabbat, 7-es alatt is ezzel ment), mondjuk TWAIN esetében ez annyira nem meglepő, de akkor is... Az általam használt gép egy Dell Inspiron 1545-ös laptop. A 8 telepítését követően nem működött a Bluetooth, a Dell honlapján nem volt újabb driver, a 7-eshez készültet pedig nem ette meg, ismert inkompatibilitási hiba miatt nem engedte telepíteni. Végül az internetet túrva csak találtam egy drivert, ami univerzálisan Broadcom chippel szerelt holmihoz való, ezzel ment. Oké, kipipálva. Következ gond: Alps touchpad. Nem ment a görgetés. Oké, általában optikai egeret használok, de zavaró, ráadásul a hivatalos driver lehetőséget ad arra, hogy a tapipad kikapcsoljon, ha külső egeret csatlakoztatok - ez hasznos a véletlen műveletekkel szemben. 7-es driver nem települ, végül a Dell honlapján egy másik notebookhoz kiadott Alps driver jelentette a fapados megoldást - ezzel ment. Egyébként az optikai egérről annyit, hogy ez egy Microsoft(!) 3000 típusú egér, amit bedugva a Windows 8 valami USB HID eszköz hibát jelez ki, eszközkezelőben sárga felkiáltójellel jelöli meg az eszközt, ami egyébként ettől függetlenül tökéletesen megy. Aztán jön a megoldatlan gond: a 8-assal szállított Intel grafikus meghajtóból kimaradt az OpenGL hardveres támogatása. Hogy miért, ezt sosem tudom már meg. A munkám miatt ez viszont elengedhetetlen, vannak olyan egyedileg a számunkra megírt szimulációs programok, amikhez nélkülözhetetlen. Nem igényelnek nagy gépteljesítményt, hiszen ezen a laptopon is vígan elfutnak az integrált GMA4500MHD-s videókártyán, de létszükséglet az OpenGL. Az Intel honlapján a 7-eshez készült driver van csak, amit a 8 nem eszik meg (látszólag, erről majd később). Írtam az Intelnek, hogy mi a helyzet: mivel a termék életciklusa lejárt (vicces, egy 2 éves gépről beszélünk, P8600-as, 2.4GHz-es proci, 3 GB RAM, teljesítménye több mint elég), ezért ők aztán nem írnak újabbat, majd a Microsoft(?) szállít legacy drivert. Írtam hát a Microsoftnak is: ők aztán ezzel nem foglalkoznak, ez a gyártói körbe tartozó kérdés. Visszaküldtek az Intelhez. Ezen a ponton akadtam el. Aztán gondolva egy merészet megkerültem mindenféle biztonsági figyelmeztetést, digitális aláírást ellenőrző akármiket, és "beerőszakoltam" a rendszer alá a 7-eshez készült illesztőprogramot. Működött, nem okozott instabilitást, ment az OpenGL is, de érezhető teljesítménybeli csökkenéssel, valamint imitt-amott megjelenítési hibákkal. Itt adtam fel az egészet, és fordultam a Microsofthoz a termék vételárának visszatérítése ügyében, amit készséggel meg is tesznek. Ha hinnék az összeesküvéses elméletekben, akkor azt mondanám, hogy nem akar a Mirosoft konkureciát a DirectX-nek. Továbbá mivel látszik az, hogy milyen irányba és milyen trendek mentén halad a Microsoft, elkezdtük az alkalmazások portolását Linuxra. Új gépet mégsem fogunk venni egy operációs rendszer kedvéért. Anno elég sokat vettünk ebből a típusból. Hát ennyi az én történetem."
  • Vol Jin
    #12
    Az emberek felének fogalma sincs milyen Windowst használ, vagy egyáltalán arról, hogy azt használja.

    Az emberek 80%-a mindig idegenkedik az új Windówstól, mert az nem olyan, amit megszokott.

    Az emberek 80%-a mindig kritizálja az új Windowst.
  • breckinridge
    #11
    Lehet, hogy gyorsabban bootol, de lassabban lesz használható a boot után, mert még töltöget a háttérben, amikor már elvileg használható.
    8-ra váltani ökörség. Az nem más, mint a 7-es kiadása mobil szarokra. Az Aero kivétele meg órási butaság.
  • Szefmester
    #10
    Én konkrétan csak nem akarok tudni, nem mutat fel annyi újdonságot sem, a csempéken kívül hogy akár csak lekalózkodjam. Melóhelyen már megvan de csak mert az új gépekre ezt pakoljuk.. de ennyi. AZ pedig hogy akár 7 másodperccel is gyorsabban kapcsol be.. húúúúha. Akkor 7 másodpercig megy úgy a gépem üresben hogy én még a wc-n vagyok vagy a konyhában. A felkelek, és beröffentem a masinát hibernálásból (hdd-vel! nem ssd-vel) majd elkezdem a napi életem, és amikor égeztem akkor behuppanok a székbe és kezdetét veheti a géphasználat. Na most akkor nekem mi a retkes lóf*szért éri meg hogy a win8 ugyanazon agépen 7 másodperccel gyorsabb, vagy hogy egy progit 1 másodperccel gyorsabban nyit meg?
    SEMENNYIRE!
    Egyszerűen azért mert nem igen tudok olyan munkáról ahol egy ablakot annyiszor nyitnának meg hogy nagy számok miatt megérje foglalkozni az egy másodperccel. Ha egy animáció renderelésénél képkockánként van 7 másodperc különbség akkor arra azt mondom hogy helyes, és díjazom, mert egy sokperces animnál már a végén perceket SŐT órákat jelent a 7 másodperc.
    Álljon fel mindenkinek az e-peen-je akinek erre áll fel, de ne ez legyen a legnagyobb jóság benne. Ha gyorsítani akarom a gépem akkor veszek két ssd-t és raidbe kötöm.
  • gergely1991
    #9
    "Az emberek fele nem is tud a Windows 8-ról"
    Vagy nem akarják.
  • kvp
    #8
    "mas nincs benne extra?"

    Mivel a hivatalos neve windows nt 6.2-es, ezert valojaban a vista ota nincs benne ujdonsag. A win7 is csak a vista elso nagy service pack-je volt (kellett is). A win8 pedig a win7-hez adja hozza az uj winrt alrendszert, amiket csempeknek hivnak. Van hozza alkalmazasbolt is, ez manapsag fontos. Az osszes tobbi ujdonsag a korabbi feature-ok torlese, tehat pl. nincs benne hagyomanyos start menu es a winxp, sot a win32/win64 kompatibilitas is csokken (nehany verzioban 0-ra).

    A csempes felulet akkor lesz jo, ha lesznek ra hasznalhato alkalmazasok. Onnantol a legtobb amator felhasznalo (pl. titkarnok) boldog lesz, mert ok ugysem tudnak 1 programnal es 1 ablaknal tobbet kezelni. Mostantol ennyi lesz a maximum, ami nem gond, mert a macos is igy mukodott jopar evig, aztan ok is feltaltak az ablakozo rendszert, de az ios-nel visszatertek a regi megoldashoz. Most a microsoft is kovette oket. Ettol fuggetlen hirekben, a google android tamogatja az ablakozast meg telefonokon is. (csak alapbol a legtobb valtozat mindent feltol full screen-be, de ez beallitasfuggo) A start menu mondjuk ios es android alatt is teljes kepernyos, de legalabb csak ikon listas/mappas, nem csempes. Android-on a desktop a csempes, amit a microsoft active desktop-nak hivott mielott most kidobta.
  • Tetsuo
    #7
    Mivel a Windows ablak-megoldasa szerintem nagyon ocska, alig varom ezt a csempes verziot! ;) (Orok optimista vagyok.)
    Viszont az is erdekes, hogy az uj Winnel kapcsolatban mindenki csak a csempekrol beszel... mas nincs benne extra?
  • Itsuki
    #6
    itthoni felhasználásra nekem nem adott többet a windows 8,és igazából nekem ezek a csempék csak azt mutatják hogy nem igazán pc-re pályázták (és azért szerintem 1 nagy cég nem fogja lecserélni a win7es rendszerét 8asra...) így hiába vannak jó tulajdonságai... majd a win9 vagy milesz:D
  • skinnyman
    #5
    Addig jobb amig nem tudnak rola.
  • coolbboy83
    #4
    Most hogy megvoltak a nagy kirugások az almánál, kíváncsi vagyok ott mi lesz 1-2 év alatt.... ahogy olvasom a külföldi oldalakat, nekem az jön le - hogy nagyon vegyes fogadtatása van a Windows 8-nak is és vele a WP8-nak is... illetve kissé kusza az egész....
  • fergusonpapa
    #3
    nem lenne csempe..a legjobb rendszer lehetne de hát maguk alatt vágják a fát.
  • geff
    #2
    Azt tapasztaltam, hogy az emberek elég sok időt töltenek azzal, hogy a csempéket pakolgassák ide-oda, hogy könnyebben elérjék a fontos alkalmazásokat. Én is azt csináltam. Ha ez a kártyázás, játék "helyett" történik, akkor ok, de ha munkaidőből megy le, akkor már nem annyira.
  • coolbboy83
    #1
    Sokan idegenkednek tőle, pedig sok jó dolog is van benne - de nem a csempék...