MTI

Kétmilliárd dolláros Huawei-beruházás Nagy-Britanniában

Kétmilliárd dolláros nagy-britanniai beruházással folyatja európai terjeszkedését a világ második legnagyobb mobil hálózati berendezés gyártó vállalata, a kínai Huawei - közölte a cég.

A Londonban David Cameron brit miniszterelnök és a Huawei alapító vezérigazgatója, Zsen Csengfej (Ren Zhengfei) találkozóját követően kedden tett bejelentés értelmében a Huawei öt év alatt kétmilliárd dollárt fordít üzemépítésre és alkatrészbeszerzésre Nagy Britanniában. A Huawei jelenleg 800 főt foglalkoztat az Egyesült Királyságban, akiknek a számát a beruházással párhuzamosan 2017-ig 1.500 főre növelni. A Huawei kétmilliárd dolláros befektetési vállalásából egymilliárd dollárt meglévő technológiai és pénzügyi központjainak fejlesztésére, egy új innovációs központ létrehozására szán fordítani, egymilliárd dollárt pedig alkatrészek és részegységek beszerzésére.


David Cameron brit miniszterelnök és Ren Zhengfei, a Huawei Technologies alapítója és elnöke látható a Downing Street-en

A Huawei Európában 7 ezer alkalmazottak foglalkoztat, világszerte több mint 150 országban pedig 146 ezret. A cég 2009-ben 21,8 milliárd, 2010-ben 28 milliárd, tavaly 34 milliárd dollár árbevételt ért el, tavalyi nyeresége 1,7 milliárd dollár volt. Értékesítési árbevételét a Huawei 15 százalékkal tervezi növelni az idén. A Huawei 2009 óta a magyarországi Európai Ellátó Központjában (ESC) összeszerelt termékeivel látja el a teljes európai térséget, valamint az észak-afrikai és a közel-keleti országokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #3
    azért ne hasonlíts már egy tescos árufeltöltőt vagy pénztárost egy távközlési dolgozóhoz. Keleten oké, hogy összeszerelnek, de a nyugaton lévő munkások többségében már képzettebb kategóriába tartoznak.
  • gforce9 #2
    "világszerte több mint 150 országban pedig 146 ezret" országonként ahol ott van kb 1000-et. Ennyit a tesco is tud, szóval ez miért is olyan kafa adat?
  • AdamBast #1
    van itt pénz csak senki nem akar költeni