Napi Online

Mégsem eladó a Yahoo?

Nem feltétlenül adják el a tulajdonosok a Yahoo! Inc.-t, az USA második legnépszerűbb internetes keresőjét működtető céget - jelentette ki egy konferencián nyilatkozva Jerry Yang, a vállalat egyik alapítója.

Szerinte számos lehetőség áll előttük a Yahoo felvirágoztatására, ezek egyike az értékesítés. Ezzel egyidejűleg az Alibaba Group Holding Ltd., Kína legnagyobb elektronikus kereskedelmi portálja megerősítette, hogy továbbra is érdeklődik a Yahoo iránt. Az amerikai vállalat 2005-ben egymilliárd dollárt és kínai divízióját adta az Alibaba 40 százalékáért, ám az azóta nagyra nőtt vállalat most kész arra, hogy megfordítsa a tulajdonosi viszonyokat. A Yahoo piaci értéke jelenleg 20 milliárd dollár. A cég 2008-ban visszautasította a Microsoft 47,5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, akkor Yang volt a Yahoo vezérigazgatója.

A redmondi szoftverfejlesztővel később technikai megállapodást kötöttek, amit nemrégiben hosszabbítottak meg 2013-ig. Yang szerint kérdés, mit szólna a Microsoft ahhoz, ha partnere új kezekbe kerülne. Az Alibabán kívül - amely esetleg más technológiai cégekkel együtt indulna vállalatért - tőketársaságok érdeklődnek a Yahoo iránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!