Berta Sándor

Orosz befektetők támogatják a Twittert

A mikroblog egy újabb invesztíciós kör után tervez terjeszkedni. A cég legújabb támogatását a Digital Sky Technologies Global nevű orosz vállalattól kapja, amely tavaly szeptember óta Mail.ru csoport néven működik.

A Twitter vezetői blogbejegyzésben erősítették meg, hogy valóban sikeresen tárgyaltak új befektetőkkel és ezek között van a DST Global, a T Rowe Price Group és a JP Morgan Chase. A The Wall Street Journal értesülései alapján az orosz üzletemberek 400 millió dollárért Twitter-részvényeket vásárolnak, míg a T Rowe Price Group a JP Morgan Chase közösen további 400 millió dollárt fektet be a társaságba.

A befolyó összegeket "agresszív innovációra", új munkahelyek teremtésére és a szolgáltatás nemzetközi terjeszkedésének elősegítésére fogják fordítani. Emellett a tervek között szerepel, hogy visszavásárolják a dolgozók birtokában lévő részvényeket, valamint új értékpapírokat bocsátanak ki. A mostani beruházásoknak köszönhetően a Twitter üzleti értéke elérheti a 8,4 milliárd dollárt. A Twitter üzemeltetői közleményükben fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy az oldalon keresztül naponta 200 millió rövid üzenetet küldenek az emberek. Egy évvel ezelőtt ez a szám még csak napi 65 millió volt. Jelenleg 150 000 regisztrált Twitter-felhasználót tartanak nyilván, az alkalmazottak száma pedig a tavalyi 250-ről 600-ra nőtt.

A DST Global korábban jelentős összegeket fektetett be a Facebookba, a Grouponba és a Zyngába. A Facebookban az oroszok 200 millió dollárért vásároltak tulajdonrészt. A Financial Times cikke szerint a DST a mostani tranzakció keretében a platform tulajdonrészének 5 százalékát szerzi meg. A Twitter üzleti értékét tavaly decemberben 3,7 milliárd dollárra becsülték, de 8, illetve 10 milliárd dollárt is felajánlottak már a mikroblogért. Egy július befektetési körnek köszönhetően a mikroblog értéke tovább nőtt és elérte a 7 milliárd dollárt. A cég ennek ellenére egyelőre nem akar a tőzsdére menni. Talán éppen ezért nagyon vonzó a befektetők számára és mint a példa mutatja, az üzletemberek és a különböző vállalatok már most komoly harcot folytatnak a társaság tulajdonrészének megszerzéséért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Doktor Kotász #1
    Egy 15 éves bálnamerci többet ér, mint a twitter.