SG.hu

Felhőbiztonsági platformot jelentett be a McAfee

A McAfee új megoldása abban segíti a szervezeteket, hogy biztonságosan és hatékonyan élhessenek a felhő alapú számítógépes rendszerek előnyeivel. Az új platform az összes tartalom- és adatforgalmat ellenőrzi, ami a szervezet és a felhő között zajlik.

A cég most bejelentett felhőbiztonsági platformja integrált, moduláris megoldás, amely a ki- és befelé menő forgalmat egyaránt megvédi a szervezet és a publikus felhő között. "Amint az adatok és applikációk átkerülnek a felhőbe, a felhasználó majdnem teljesen elveszíti a rálátását a biztonsági folyamatokra, ami a többség számára elfogadhatatlan" - mondta Marc Olesen, a McAfee tartalom és felhőbiztonságért felelős szenior alelnöke és ügyvezetője. "Mivel az adatokat és a forgalmat azelőtt biztosítjuk, mielőtt a felhőbe kerülne, a vállalkozások kiterjeszthetik biztonsági gyakorlatukat a felhőre is."

A felhőbiztonság kulcsfontosságú aspektusa, hogy a vállalkozások azonosítsák a felhőbe mozgatható és nem mozgatható adatokat. A cég adatszivárgás megelőző megoldása (DLP) segítségével a szervezetek először felmérhetik hol találhatóak adataik, osztályozhatják az adatokat fontosság vagy érzékenység szempontjából, és szabályzatokat hozhatnak létre az adatok védelmére, amelyeket kikényszeríthetnek, amikor az adatok a szervezeten kívül vagy belül mozognak, vagy a felhő felé tartanak.

A bejelentés szerint a DLP minden adatot felfedez, annak hálózati helyétől és formátumától függetlenül, és így erős adatbányászati eszközt jelent a vállalatok számára, amellyel hatékony védelem és gyorsabban működő szabályzatok hozhatóak létre. A központosított menedzsment és jelentési képesség szintén lehetséges. A biztonsági modulok helyszíni eszközként, szoftverszolgáltatásként (SaaS) vagy ezek hibrid kombinációjaként is telepíthetőek, így a szervezetek egyaránt rugalmas védelmet nyújthatnak központi és regionális irodáiknak, valamint külső, mobileszközt használó alkalmazottaiknak. A megoldások a telepítési formától függetlenül központilag menedzselhetőek.

A platform beépített applikáció programozó interfésze (API) segítségével a McAfee célja, a következő hónapokban, további biztonsági modulok telepítése a még hatékonyabb felhő alapú védelem eléréséért. Ezek egyike lehet például népszerű szociális média oldalakon jobb granulált védelmet nyújtó eszköz is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!