MTI

Amerikai-magyar egyeztetés a törvénysértő portálokról

Az amerikai és magyar bel- és igazságügy-miniszterek Budapesten egyeztettek arról, hogyan lehet megakadályozni az olyan törvénysértő cselekményeket, amelyeket külföldi szervereken keresztül hajtanak végre - közölte Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Gödöllőn.

Ez a kérdés is téma volt a számítógépes bűnözéssel foglalkozó nemzetközi konferencián szerdán Budapesten - mondta a miniszter, hozzátéve, a megoldáshoz "közelebb léptünk egy közös nyilatkozat kiadásával és remélem, hogy a későbbiekben ez teljes egészében megoldódik". A belügyminiszter rámutatott: a például Magyarország tekintetében dehonesztáló, törvénysértő tartalmakat közlő internetes portálok problémájának rendezéséhez meg kell vizsgálni azt az alapvető jogi kérdést, hogy meddig terjed a szólásszabadság. "Ezt kell közösen megfogalmazni ahhoz, hogy valamennyien eljárhassunk ebben az ügyben, ne csak Magyarországon legyen ez elítélendő jogsértő cselekmény, hanem abban az országban is, ahol a szerver telepítve van" - mondta.

Eric Holder amerikai igazságügy-miniszter az Egyesült Államokból származó "ízléstelen, problémát okozó tartalmakkal" kapcsolatban arról beszélt, hogy országában a szólásszabadságot az alkotmány védi, ezért ezt a jelenséget nehéz szabályozni. Kijelentette, tisztában van azzal, hogy bizonyos amerikai eredetű tartalmak káros hatásúak lehetnek külföldön, és meg kell találni a szóban forgó anyagok forrásait. Hangsúlyozta, együtt kell működni ezeknek a káros tartalmaknak a felderítésében, megjegyezve, hogy az interneten keresztül az Egyesült Államokba is érkeznek ilyen anyagok más országokból.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ugyancsak csütörtökön Gödöllőn arról beszélt, hogy az amerikai fél tágan értelmezi a szólás-, illetve információszabadságot. Az Európában egyre inkább teret nyerő és a közfelfogás részévé váló szabályozás - hogy tudniillik nem minden tartalom közlése engedhető meg az internetes tartalomszolgáltatásban - "az Egyesült Államokban még úgy tűnik, hogy várat magára" - jegyezte meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #15
    Vagy ha meg is teszik nekik, akkor olyan viszont szívességet kérnek majd aminek a levét megint csak mi isszuk meg.

    (lentebb kicsit elcsúszott a bold-os makró kiemelés)
  • uniu #14
    Nem csak a kuructól sz@rtak be. Ott van még a [b]nemenyi.net/[b] és főleg a [b]hunhir.hu/[b] akik szintén amcsi portálról nyomják, mert idehaza a politika elkaszálta őket.

    Orbán tényleg olyan ahogy a nyirkai jóslatban leírják. Szépen szól, rondán cselekszik.
  • JL666 #13
    megint olyan dologba verik bele az orrukat amibe nem kéne
  • mrzed001 #12
    Tudod, az offshore lovagság is csak az izraeli-magyar (ebben a sorrendben) kettős állampolgárok részére engedélyezett ...
    Legalább annyira vennék már komolyan a szólásszabadságot ezek a véresszájú libsik, hogy az ellenfél is elmondhassa a véleményét !
  • tatish #11
    mrzed001
    Közben "adócsalás és pénzmosás" címszó alatt ismételten nyomoznak a kuruc.info ellen.
  • sanyicks #10
    Remélem a kurucosok mentegetik az oldalt, hogy tényleg 3 kattintás legyen fellőni, ha megint elkaszálnák.
  • morden #9
    Elképzelem ezt a magasröptű vitát a két politikus között :D gondlom vágják ők is, hogy kb 3 kattintás egy weblapot fellőni a netre a világ bármely pontjáról
  • CybeRick #8
    Akinek nem ez jött le elsőre, az valami nagyon elvont világban él
  • Narxis #7
  • tttttom #6