Berta Sándor

2012-ben jelenik meg Steve Jobs önéletrajza

Az Apple első embere is részt vesz az életét bemutató könyv elkészítésében, amit a Simon & Schuster kiadó jelentet majd meg 2012-ben. Sztárszerző, a CNN egykori elnöke ír róla.


Látványosan le van fogyva
Az iSteve: The Book of Jobs címet viselő mű szerzője Walter Isaacson lesz, aki már 2009 óta dolgozik az amerikai vezető biográfiáján. Az író nem csak az Apple vezetőjével beszélgetett hosszan, hanem megkereste családtagjait és kollégáit is. Jobsról korábban már számos életrajzi könyv megjelent, ám a férfi ezek egyikéhez sem járult hozzá. Sőt, 2005-ben élesen támadta a Jeffrey Young és a William Simon szerzőpáros által bemutatott iCon Steve Jobs: The Greatest Second Act in the History of Business című alkotást.

Walter Isaacson azonban a kezdetektől élvezte Steve Jobs bizalmát. Ez részben annak köszönhető, hogy a publicista korábban a CNN vezetője volt és a TIME Magazine felelős szerkesztője volt, s korábban bestsellert írt Bejamin Franklinről és Albert Einsteinről is. Emellett Isaacson az Aspen Instute alapítója, amely az aktuális politika legnehezebb kérdéseire keres válaszokat és számos konferenciát szervez ebben a témakörben. Jonathan Karp, a Simon & Schuster kiadó vezetője elmondta, hogy a téma és az író tökéletesen illik egymáshoz, éppen ezért az iSteve: The Book of Jobs egy forradalmi zseni egyedülálló történetét tárja majd az olvasók elé.

Steve Jobs 1985-ben, egy belső hatalmi harc után kénytelen volt elhagyni az Apple-t és megalapította NeXT nevű vállalkozását, ami rendkívül innovatívnak bizonyult, ugyanakkor pénzügyileg nem volt sikeres. A NeXT 1996-ban az Apple tulajdonába került és Jobsot nevezték ki megbízott ügyvezető igazgatónak. Csak 2001-ben lett hivatalosan az Apple vezetője és ezzel elkezdődött az óriáscég azóta is tartó sikertörténete. Az 56 éves szakember az elmúlt években számos egészségügyi problémával küzdött és idén januárban ismét betegszabadságra ment. Jobs túlélte a hasnyálmirigyrák egy igen ritka, de gyógyítható formáját, és májátültetésen is átesett, azonban, ha teheti, az új termékeket saját maga mutatja be. Márciusban, az iPad 2 bemutatóján például váratlanul felbukkant, és közvetlenül felügyeli az újabb fejlesztéseket is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torzsvendeg #63
    "2012-ben jelenik meg Steve Jobs önéletrajza"

    Nocsak, nocsak. Kezdek hinni ebben a világvégében.
  • narumon #62
    Oké, én azért veszek BMW-t, hogy téged elkápráztassalak... nyilván.
    [Vagy egyszerűen volt már egy csomó autóm és itt ragadtam le, 3-4 millás középkategóriás autó áráért én vennék egy használt BMW-t. Ennyiért már nagyon jót nagyon szépet lehet venni ami minden tekintetben veri azt a középkategóriás autót, és még az ára sem zuhan meredeken - egyszer vettem új autót az életben, többet soha nem veszek.]
  • morden #61
    Vagy egy 3-4 millás középkategóriás autót, de ha kicsi a p*csöd akkor kell a luxusmárka, ugyan ez igaz pl az iphonre vagy a márkás ruhákra :P ( a p*cs szó nem konkrétan a hímtagot jelenti, hanem a vélt hierachia a férfiak között, amit még az állati létünkből örököltünk... és nem igazán tud a férfiak többsége ezen túllépni.)
  • narumon #60
    Vagy ha normális kocsit akarsz venni akkor vegyél BMW-t. Sokmindent lehet mondani, akár átvitt értelemben is.
  • morden #59
    "Ha kicsi a p*csöd, told meg egy BMW-vel" egy nem magyar hozzáállás hanem pszichológiai tény (nem konkréntan a méretre gondolok itt, hanem átvitt értelemben kéretik érteni)
  • NEXUS6 #58
    Gondolom ezért nincs cégem, de legalább nyugodtan alszom.
    Viszonylag.
  • NEXUS6 #57
    :)
    Szerintem nem feltétlenül ez a magyar specialitásnak tartott "dögöljön meg a szomszéd lova is" dolog van a "köpködők" hsz-ei mögött.
    Én pl. szerettem azt a Jobst, aki anno a Nagytestvéres video előtt beszélt, szerettem azt, aki egyetlen a Wintellel szemben talpon maradt cég vezetését elvállalta, és forradalmi dolgokra készült.

    De ez a forradalom abban merült ki, hogy látványosan szakított saját magával, beállt a konzumidiótákat kiszolgáló cégvezetők táborába.

    "Azt persze elfeljik, hogy ezek az emberek sokszor egy elet kemeny es kitarto munkajaval ertek oda ahol most vannak es lenne mit toluk tanulni.."
    Jó lenne egy olyan világban élni, ahol ezek az elvek tényleg érvényesülnek. Mert szerintem meg egy dolgot lehet tőle tanulni: megalkuvás nélkül szerezd meg az első nagy üzletedet, kerülj be a felső 10 000-be bármi áron, legyél gengszter, politikus, vagy egy ötletes szerencsés vállalkozó, mert attól kezdve nem történhet veled semmi rossz dolog, az életed azon része, amiért mások folyamatosan küzdenek már megoldódott, legfeljebb máshova kerülhetsz, de nem bukhatsz.
    Mondjuk a betegség elől persze nem futhatsz el, de sok pénzzel még betegen is tovább húzhatod, mint egy földi halandó.
    De ez nem olyan dolog, ami túl nagy újdonság lenne. Miért is nem csinálják meg még is csak az emberek általában. Hát igen hiányzik az emberek többségéből egy fontos tulajdonság: tehetség? Á nem az! Kitartás? Aki végig húz egy életet egy bányában pl, abban azért van kitartás. Szerencse? Talán még az sem, mindenki életében van 1-2 alkalom amikor bizonyos dolgokat megszerezhet...ne.
    Feltéve, ha lenne hozzá gyomruk, gátlástalanságuk, nem lennének túl "érzelgősek". Ez a legtöbb ember hibája, hogy van szíve!

    De valójában ugyan azok a gondjai mint bárki másnak, mint ember megértem.
    Azt nem értem meg, amit senkiben, ha belexarik a saját fészkébe. De minél öregebb lesz, valszeg azért ő is annál érzelgősebbé válik, ez a könyv szerintem nem tankönyv lesz, hanem egy hosszúra nyúlt magyarázkodás, egy többszáz oldalas bocsánatkérő levél.
  • narumon #56
    Ezzel csak az a baj, hogy minden cégről tudsz rittyenteni egy ilyet.
  • narumon #55
    Nekem volt egy barátnőm akinek pl az apja meglátott az utcán egy BMW-t vagy Mercit vagy bármilyen drága "luxus" autót, akkor már kurvaanyázta a tulaját, mindenféle indok nélkül. Majd mikor hazaért akkor tévét nézett egész este.
    Kivancsi lennék, hogy most, hogy én is BMW-kel járok mennyire szídja minden felmenőmet a tv elől...
  • fika ferenc #54
    Vegre egy ertelmes, hozzaszolas :) miert? mert latszik, hogy tajekozott vagy!
    Egy kicsit elszakadva az Apple/Steve Jobs temaval, nekem igazabol azzal van a bajom, hogy annyira "magyar" mindenkit utalni aki sikeres, mert vagy, sznob vagy buzi vagy zsido vagy, vagy, vagy...
    Es teszik a legtobben ezt ugy, hogy igazabol nem is ismerik esetleg az embert, vagy hogy mit is csanalt igazabol vagy hogy azt hogyan erte el.
    Csak
    -miert o gazdag miert nem en?
    -miert nem adja nekem a penzet a szemet?
    Azt persze elfeljik, hogy ezek az emberek sokszor egy elet kemeny es kitarto munkajaval ertek oda ahol most vannak es lenne mit toluk tanulni...