Alex

Elképesztő nyereségről számolt be az Apple

Az Apple közzétette pénzügyi eredményeit, mely szerint minden eddiginél nagyobb a bevétel és a nyereség a Mac, az iPhone és az iPad rekordeladásaiból. A bevétel 71, a nyereség 78 százalékkal növekedett.

Az Apple közzétette a 2011-es pénzügyi év 2010. december 25-én végződött első negyedévének eredményeit. A vállalat a negyedévben 26,74 milliárd dolláros rekordbevételt és 6 milliárd dolláros nettó nyereséget generált. Ez meghaladja az előző év azonos időszakának eredményeit, amikor 15,68 milliárd dolláros bevételt és 3,38 milliárd dollár nettó negyedéves nyereséget könyvelt el. A negyedéves bevétel 62%-a nemzetközi értékesítésből származott. Az Apple nagyot kaszált az ázsiai-csendes-óceáni térségben, ahol bevételei háromszorosukra, ötmilliárd dollárra ugrottak főként a magasan szárnyaló kínai keresletnek köszönhetően.

Az Apple 4,13 millió Mac számítógépet értékesített az elmúlt negyedévben; ez az eladások számát tekintve 23%-os növekedésnek felel meg a tavalyi év azonos időszakához képest. A vállalat 16,24 millió iPhone készüléket adott el a három hónap folyamán, ezzel 86%-os darabszám szerinti növekedést ért el az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az értékesített 19,45 millió iPod készülék a tavalyi első negyedév eredményeihez képest 7%-os csökkenést jelent. A vállalat iPad készülékből 7,33 millió darabot adott el a negyedévben.

"Elképesztően eredményes negyedévet zártunk az ünnepi időszakban: a Mac, az iPhone és az iPad eladásai is rekordot döntöttek" - írja közleményben Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. "Minden fronton kiválóan szerepelünk, és az év folyamán további izgalmas újdonságokat is kínálunk majd. Többek között a Verizon hálózatában is elérhetővé válik az iPhone 4 - a felhasználók már tűkön ülve várják a lehetőséget."

A bejelentés nyomán négy százalékkal ugrott meg a cég részvényárfolyama a tőzsdén kívüli kereskedésben, ami ellensúlyozta az elmúlt napok lemorzsolódását. Utóbbi oka a Jobs súlyos betegségének következménye miatti befektetői aggodalom volt. A gyorsjelentést követő tájékoztatón viszont lényegében nem esett szó a cégalapító-számítástechnikai guru egészségéről, ehelyett a kérdező újságírók és elemzők is inkább az Apple előtt álló lehetőségeket firtatták. "Az előttünk álló második 2011-es negyedévben 22 milliárd dollár bevételre, illetve körülbelül 4,90 dolláros részvényenkénti hígított nyereségre számítunk." - mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #29
    Cö cö cö cö....
  • sanyicks #28
    Tudod a google felmutatott valamit, nagyon fasza alkalmazásokat, az apple meg csak hype-ot tud felmutatni.
  • narumon #27
    Érdekes, hogy csak az apple nyeresége zavar egyes embereket... ez nem?:

    Google nyereség
  • Zoliz #26
    Nahát ezért olyan indokolatlanul drága az iphone a sok hülye meg így is veszi.
  • LaPalma #25
    figyu rollika. butaságokat írsz.
    az árazásról nem az apple, nem az ibm/lenovo és nem a dell tehet.
    amit te odakint az apple vagy akármilyen online store-on látsz, azok netto árak. azért nem a brutto-t írják, mert az áfa államonként változik
    a jó magyar/európai szokás meg az, hogy brutto árakat közölnek
    és ami miatt drágább az sajnos a mindenféle artisjusos és egyéb jogdíjak miatt van. sajna ez csaknem egész európára igaz, hogy jól megsarcolják a háttértárakat (80GB fölött 9000Ft!!!)
    http://www.artisjus.hu/opencms/export/download/felhasznaloknak/aktualis_jogdijkozlemeny_U.pdf

    és hogy a példádnál maradjunk:
    odakint egy macbook dollár, azaz kb 208.000 Ft netto (mai eladási árfolyam).
    itthon egy macbook: 299.900 brutto. ebből levonod az áfát, akakor az 239.920. ebből levonod az artisjus adót, akkor már csak 239.000
    való igaz, hogy drágább egy huszassal, de nem annyival és nem azért, mint amit te ideböfögtél

    és most csak azért írtam apple terméket, mert te is azzal példálóztál. bármilyen más műszaki vagy informatikai termékkel ugyanez a helyzet
  • narumon #24
    Én most dellt vettem i7 - 350e forint, szóval ez sem olcsó, ráadásul dög nehéz, és hát designra sem egy unibody ház. A következő notim lehet hogy nekem is valami alma lesz, bár ahogy az árakat nézem akkor usaból.
  • narumon #23
    És melyik cégnél nem így van?
  • Julius Caesar #22
    Mert majmoljunk egy multimilliárdost? :D
  • Cat #21
    Nem a hat milliárd a sok. Hanem hogy a bevétel 26 Mrd, a nyereség 6 Mrd, azaz a haszonkulcsuk 23%!
  • Rotyoka #20
    sírj mert te nem vagy gazdag, és ezért minden gazdag egy faszkalap.

    magyarország überalles.