Ötvös Tibor

Kinecttel megy a R.U.S.E. is


A lent látható példa szerint a Kinecttel képesek leszünk PC-s stratégiai játékokat is irányítani.

Legalábbis a most megjelent jelenetben egy játékos a PC-s R.U.S.E. című játékát irányítja a mozdulataival és a jelek szerint nagyon jól működött a rendszer. A jobb kézzel irányítjuk a kurzort, a ballal pedig az egér bal gombját helyettesítjük (egységek kiválasztása, parancsok adása stb.). Közben azonban a Kinectet kitaláló cég, a PrimeSense bejelentett egy, az Asus-szal közösen, kifejezetten a PC-re készített mozgásérzékelős irányítót.


A hivatalosan Wavi Xtion nevet kapott készüléket a héten mutatják be Las Vegasban. Jó hír, hogy nem csak a játékokhoz lehet majd alkalmazni a gépet, hanem internetes böngészésre, multimédiás alkalmazásokhoz és szinte mindenre, amit egérrel el tudunk végezni a gépen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • grebber #16
  Az pc-re azoknak való lesz mármint ez a mozgásérzékelős kütyü akik függök és nem mozdulnak ki,mert így legalább nem fognak eltepedni a gép előtt mert ez rendesen lemozgatja majd őket!

 • dzsagon #15
  már a nézésébe is elfáradt a karom
 • Kindred Blades #14
  "Kinecttel megy a R.U.S.E. is"

  És a Rolls Royce elé is be lehet kötni lovakat.
 • mousee #13
  Előttem van, ahogy épp egy izom vérre menő meccs közben odaszáll hozzád egy darázs, amitől megijedsz, hátralépsz, elbotlasz a földön rá a kanapéra, amiből kijön a por, elkezdesz tüsszögni, majd mikor felállsz, azt látod, hogy a kinect az összes mozgásodat értelmezte, és az összes egységed elindult egy aknamezőn előre, miközben lebontottad az összes bázisvédelmedet. Ez most így lejátszódott előttem :D

  Kinecté a jövő...csak nem nekem :D

  Nálam a fejlődés a következőképpen nézne ki:
  Egér mindenképpen marad, annál nem igazán van kényelmesebb. Bill helyett viszont lehetne egy olyan cucc, amin egy érintőképernyő van, és azt vetít ki amit akar. Játékokat meg szépen meg lehet írni, hogy billre rakja kik a HUD-ot, és csók.

  Szerintem sokkal viccesebb, és még egy darázs se okoz kellemetlen meglepetést :D
 • fery02 #12
  :D
 • narumon #11
  Azért szerintem egy körökre osztott stratégiát (pl Civ) elég jól lehetne ilyen rendszerrel irányítani.
 • gombabácsi #10
  orr mozgás alatt természetesen fej mozgást értek, de orrnál lehetne a legjobban detektálni szerintem
 • gombabácsi #9
  szemmozgás követő rendszer van már, de szerintem ritka nagy hülyeség

  orr mozgást kéne követni, próbáljátok csak ki, szerintem simán kiválthatná az egeret, és technikailag is elég egyszerű megoldani
 • ADAMEX9 #8
  Az előre haladáshoz érdekes az a karlendítés!
 • Zomil #7
  Ennek az egésznek a lényege ugyis a médialejátszásban van, mikor a tv/gép elött ülve, 1-2 mozdulattal lehet zenéket/filmeket is lejátszani, játékra valóban semmi értelme csupán érdekesség. Amugy hamarosan az Asus is a piacra dobja a hasonlo szerkezetét, ha ott nem az olcsoság a cél(mint ahogy a microsoftnál volt, mivel eleve vmi processort kihagytak belöle, h olcsobb legyen) akkor egy egész pontos szerkezetet kapunk, ami mint mondtam nem a játékos közönséget akarja megcélozni, hanem inkább a médialejátszást egyszerüsiteni.