MTI

Egymillió Kinect fogyott tíz nap alatt

Egymillió darabot értékesítettek a Microsoft 3D játékkonzoljához készült mozgásérzékelős vezérlőből a bemutató utáni első tíz nap alatt.

A szoftvercég szerint a kedvező adatok alapján minden esély megvan arra, hogy az év végéig 5 milliónál is több Kinect találhat gazdára. A Microsoft Amerikában november 4-étől, Európában pedig a múlt hét elejétől árulja az Xbox 360 játékkonzolhoz tervezett testmozdulat és beszédfelismerő irányító rendszerét. A Kinect 3D-kamerával és érzelemfelismerő szoftverrel érzékeli a játékos mozdulatait, gesztusait.

Annyira népszerű, hogy az Adafruit számítástechnikai alkatrészekkel foglalkozó vállalat jutalmat is kínált annak, aki elsőként töri fel az eszköz vezérlőszoftverét. A háromezer dolláros (610 ezer forintos) "vérdíjat" a Hector Martin néven ismert hacker kapta, akinek napokkal a megjelenés után sikerült a vezérlő szoftver mozdulatfelismerő rendszerét a nyílt forráskódú, Linux operációs rendszerekhez igazítania.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #19
    De pénzszórás ha úgy néz ki érdekel, még is használhatatlan.
    Valamit megnézem miből épül fel, mennyi összerakni, és mennyi a haszna ehhez képest, eszerint döntöm el kell-e.
    Apropó már készült elemzés miből van a kinect. Semmi sem m$ gyártmány, 4 gyártótól veszik az átlag cuccokat (tehát nem külön kinectre gyártott dolog, hanem az m$-nél körülnéztek miből lehet összerakni és összevásárolták), és 10k huf-ba kerültek az alkatrészek. Ezeket össze kell forrasztgatni, és berakni egy házba, munkabér és a ház mondjuk úgy 2k darabonként, és egy 12k-s cuccot 40-ért adnak, grat :D
  • Jude666 #18
    LOL! Egy ratyi egérrel rajoskodsz itt a kommentedben, hogy az mekkora sztár.Ember a kinekttel még véletlen sem veheti fel a versenyt.
  • Jude666 #17
    Na látom megjött az "alma" buzi is.
  • narumon #16
    Az nem pénzt szórás ha költesz valamire ami érdekel főleg ha olyan az ára. Barátom SM munkát végez kint úgy hogy angolul semigen tud. Mindezt 15$-os órabérért. Ergo a 150$ az egy húzós napi keresete, de legyen kettő. Ez mondjuk olyan mintha azt mondanád, hogy itthon egy Kinect 8000Ft. Ez olyan bagatell összeg, hogy akkor is megveszed ha csak hülyéskedsz vele néhányszor, és ez nem feltétlenül pénzszórás, hiszen moziba is elmegy az ember családostól akkor ugyanennyi.
  • dirty dogg #15
    Kivétel vagy de kevés ilyen ember van Mo-on...meg Te ugyen PCzel, szóval minek vennél kinectet? :) ...én megveszem, mert fogom használni :)

    Amúgy én sem szórom és lakáshitelem az van...de tartalékom is ;)
  • sanyicks #14
    nem, akkor SEM veszem meg... képzeld megvehetném a kórájhéttel a gétéiksz 580-at eseliben, még is veszek inkább egy ár/teljesítmény bajnok közepes gépet. Ha meg valamit egyszer használok, főleg nem veszem meg.

    Ebben különbözök az átlagmagyartól, és sok amcsitól, hogy nem szórom a pénzt minden szarra, aztán nem kell sírnom se a banknál hogy bedőlt a hitelem :D mert az sincs.
  • dirty dogg #13
    USAban 149 dollár, amit röhögve fizetnek ki.
    Ha azt nézed, h egy band hero 40e, egy ffb kormány 20as, játékok /db kerülnek 10-12e be akkor sok a 40e a kinectért? (szerintem nem)

    Nyílván tényleg jó gama még nincs hozzá ami visszatartó, de vannak az xbox-nak pl mediabox funkciói amihez zsír a voice kontrol.

    Szerintem aki másolt játékkal játszik az azt fogja mondani, h sok érte a 40 és nem is fogja megvenni, dehát tény ami tény, magyarból nehéz pénzt kiszedni.
  • narumon #12
    Olyan szinten nem, hogy ha valami félhavi fizetésedbe kerül azt háromszor átgondolod, ha két napiba akkor esetleg akkor is kifizeted ha egyszer használod életetben. (Ha szigorúan nézed akkor magyarországon szinte semmi nem ér annyit amennyi a fizetésedhez viszonyított ára)
  • sanyicks #11
    Az hogy mi mennyit ér meg, még mindig nem relatív, tök független a fizetéstől...
  • narumon #10
    Szerintem meg a kinect a legelőrébb mutató. Kicsit fejlesztik még és abszolút kötelező darab lehet. Ráadásul senki nem mondja hogy mindent ezzel kell játszanod. Egy COD-ra még mindig a kontroller a legjobb (konzolvonalon), és ebből a másik kettő is hiába hülyíti az embereket.