Napi Online

A Facebook miatt oszt jutalmakat a Google

Néhány évvel ezelőtt még a Szilícium-völgy minden tehetséges és ambiciózus munkavállalója a Google-nál akart dolgozni, ám egy véletlenül nyilvánosságra került e-mail rávilágított arra, hogy ezek az idők elmúltak.

A sajtónak illegálisan kiadott emlékeztető szerint a cég vezető beosztású alkalmazottai tízszázalékos béremelésre számíthatnak, miközben az USA-ban mostanában inkább csak a bérbefagyasztásokról hallani. Hogy milyen érzékeny ügyről van szó, azt bizonyítja, hogy a levél kiadóját elbocsátották.

A 25 ezer embert foglalkoztató Google emberi erőforrásainak egyik legnagyobb megcsapolója az 1900 főnek munkát adó Facebook. Több felső vezető is átigazolt a versenytárshoz, az utolsó távozó, Lars Rasmussen volt munkahelye bürokratikus működésével indokolta döntését. A Facebooknál már 300 volt google-os dolgozik, azaz alkalmazottai 15 százalékát csábította át a világ legnépszerűbb keresőjét üzemeltető cégtől. A CNN Moneynak nyilatkozó egyik elemző szerint ez a nagyság és a sikeresség ára.

Amikor egy induló vállalkozásnál csak néhány százezer dollárt kockáztatnak az alapítók, akkor könnyen bánnak a pénzzel, nyitottabbak a beosztottak ötleteire. Ahogy azonban nő a vállalat, és az egyre bővülő jövedelem folyamatos megszerzése, illetve megtartása a tét, sokkal óvatosabbá válnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #4
    Mi a faszom ez a fácsebúk? már mindenhonnan ez a szar folyik? Lassan akkor törlöm is magam róla (igaz hogy még képet sem raktam, és havi max 1szer lépek be :DD)
  • alippai #3
    A verseny mindig jó :)
  • torreadorz #2
    Mármint a facebook alkalmazottainak 15% a google-től jött. Csak kicsit nyakatekerten volt megfogalmazva.
  • ata4100 #1
    Nem vagyok nagy matekos, de szerintem az a 15% max 1.5%..

    Amúgy meg cumi, de nem hiszem, hogy kicsit is megingatná ez a googlet, kár kongatni a vészharangot...