Gyurkity Péter

Androidos okostelefont ad ki a Motorola

A Motorola a tengerentúlon már idejekorán lerántotta a leplet legújabb okostelefonjáról, amely az Android operációs rendszerre támaszkodik - a debütálás az ünnepekre várható, jövőre pedig tábla PC-vel egészül ki a kínálat.

A készülék fekete külsőt kapott, amely a bemutatón elhangzottak szerint kellően védett a porral, vízzel, illetve a karcolásokkal szemben. Az illetékesek szerint egy szinte minden igényt megfelelő módon kielégítő megoldásról van szó, amely jól szerepelhet a gyorsan bővülő piacon. A Defy 3,7 hüvelykes érintőképernyővel érkezik, amelynek maximális felbontása 480 x 854 pixel. Az operációs rendszer feladatait az Android 2.1 látja el, a hardveres oldalon pedig 5 megapixeles kamerát, 800 MHz-es OMAP processzort, 512 MB memóriát, 2 GB-os háttértárolót, microSD csatlakozót, Bluetooth 2.1, 802.11 b/g/n WiFi, valamint USB 2.0 támogatást találunk, GPS-technológiával, valamint egy 1540 mAh-es akkumulátorral.


A várható árat nem árulták el, a megjelenésről is csak annyi hangzott el, hogy az ünnepek táján számíthatunk rá. A Motorola társ-vezérigazgatója egy konferencián elkottyantotta azt is, hogy jövőre mindenképpen meg szeretnék jelentetni saját tábla PC-jüket, amelynek közeljövőben várható felbukkanásáról már augusztusban megjelentek hírek. Az akkor kiszivárgott információmorzsák szerint a Verizonnal közösen készülnek a debütálásra, a CES alatt pedig be is mutatták Android-alapú megoldásukat, így nem jelent komoly meglepetést a mostani hír. A vezető leszögezte, hogy csak kellő felkészülés után mutatkozhat be a készülék, kizárólag abban az esetben, ha jó esélyei lesznek a rivális fejlesztésekkel szemben.

A táblák szegmensét jelenleg az Apple iPad uralja, ám egyre több gyártó jelenik meg ezen a területen saját megoldással, így még nincs lefutva ez a játszma - további részletek a Motorolától az év vége felé, illetve 2011 elején várhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeDDyRuSh #4
    Érdekességképpen egy link. Érdemes megnézni a megjelenési évet.
    Amire figyelj: érintőképernyő, zene (mp3,mp4,wav), 3G(!)

    http://www.gsmarena.com/motorola_a920-517.php
  • TeDDyRuSh #3
    Ja, mintha nem az elsők között nyomta volna az androidot:) Kár, hogy nálunk nincs normális képviselete a Motorolának. Félelmetes telókat dobtak már ki akkor, amikor a Nokia még gagyizott. De hozzánk mindig csak a szerencsétlen "tollkabát" jutott.
  • pali78 #2
    Nagy szenzáció :)
  • passatgt #1
    olyan a cím, mintha ez lenne az első androidos telefonja a motorolának