MTI

Hivatalosan is "feltörhető" az Apple telefonja

Hivatalosan is "feltörhetők" az iPhone-ok és azok az iPadek, iPod touch készülékek, amelyek az Apple legfrissebb iOS 4 és iOS 4.01-es operációs rendszerét használják.

A JailbreakMe rendszertörő alkalmazás a készülékek böngészőprogramján keresztül tölthető le, telepítés után a pedig nemcsak a szabad mobilszolgáltató-választásra nyílik lehetőség, hanem az Apple által jóvá nem hagyott alkalmazások is futtathatók - olvasható a BBC hírportálján megjelent beszámolóban.

Az iPhone-vásárlók meghatározott szoftverekhez való láncolását és bizonyos független fejlesztők kizárását egy amerikai bíróság múlt heti ítélete mondta ki tisztességtelennek. Az Apple viszont arra figyelmeztetett, hogy a törést alkalmazók elvesztik a készülékekre adott garanciát.

A JailbreakMe a garanciavesztés ellenére is népszerű, az iPhone Dev Team szerverei egy időre le is fagytak a túlterhelés miatt. A szoftver megbízhatatlanságát alátámasztva néhányan arra panaszkodtak, hogy a törés után egyes programok, mint például a FaceTime videotelefon és az MMS-funkció nem működött tökéletesen.

Hivatalosan az Apple online áruházából letölthető alkalmazások az amerikai informatikai óriáscég eladásainak 30 százalékát adják, a feltört telefonokra telepített jóvá nem hagyott programokból viszont nem származik bevétele a vállalatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #5
    olvass:

    1-es komment: Guyphone - 'Srac'telefon
    2-es komment: Gayphone - 'Vidam'telefon

    Mac utan lehet bevallani szuloknek, hogy: "Anyu, apu, felnottem. Tobbet nem jatszok, a jovemet epitem is dolgozok. Komoly leszek, mint egy Machintos. A szines, vidam WinPC-t meghagyom a gamereknek es lanyos fiucskak, akiknek nedvesedik a bugyijuk a szines, csillogo, agyonGagdetelt Win Vista-tol es Win7-tol, pink Dell es Sony notebookoktol, villogo jatekPC-ktol."

    Igy gondoltad?
  • Chriss745 #4
    "Hivatalosan is "feltörhetők" az iPhone-ok és azok az iPadek, iPod touch készülékek, amelyek az Apple legfrissebb iOS 4 és iOS 4.01-es operációs rendszerét használják."

    ŐŐŐ, iPad iOS4-el? Olyan még nincs hivatalosan. Csak nehogy a cikk írójához is becsörtessen a rendőrség éjfélkor szivárogtatás miatt. :)
  • sanyicks #3
    lehet mert a gayphone a melegtelefon? :D hiszen a mac az a gép amelyiknek állítólag a megvétele könnyebb mint bevallani utána a szülőknek a ferdehajlamúságot :D
  • G_ArchAngel #2
    Miert nem egy Gaydroidot?
  • GG #1
    Na akkor megyek és én is veszem egy Guyphonet ennek örömére. :D