Berta Sándor

200 Mbit/s-os hálózaton dolgozik a Virgin Media

A legnagyobb brit kábelszolgáltató jelentősen meg akarja növelni a szigetországi letöltési sebességeket.

A Virgin Media azt tervezi, hogy egy kísérleti program keretében több száz háztartásban lesznek 200 Mbit/s-os internetelérések. Nagy-Britanniában pedig az idei esztendő végére általánossá válhatnak a 100 MBit/s-os internetkapcsolatok. "A 200 Mbit/s-os adatátviteli csúcssebességet a kábeltelevíziós hálózatunkban a DOCSIS 3 szabvány alkalmazásával fogjuk megvalósítani. A kísérleti projektbe Coventry városában több száz családot vonunk be" - jelentette ki Asam Ahmad, a Virgin Media, a konszern szóvivője.

A kenti grófságban tavaly május óta folynak tesztek a 200 Mbit/s-os adatátviteli csúcssebességű hálózatokkal. Az új rendszer többek között lehetővé teszi a telefonkonferencia-beszélgetések megtartását és a HD-filmek letöltését. "Már eddig is több tucat kenti háztartást kapcsoltunk be a hálózatba" - közölte Admad. A Virgin Media emellett az idei év végétől országosan elérhetővé teszi a 100 Mbit/s-os internethozzáférés-csomagjait. "HA a kísérleti projekt lezárult, akkor a 200 Mbit/s-os adatátviteli csúcssebesség és a 10 Mbit/s-osnál nagyobb feltöltési sebesség elérhető lesz a teljes szigetországi hálózatunkban" - mondta Ahmad.


A Virgin Media jelenleg 4,1 millió háztartás számára biztosít szélessávú internetelőfizetést. "A 100 Mbit/s-os csomagunk elindítása egy történelmi pillanat lesz és azt jelenti majd, hogy Nagy-Britannia felzárkózott a vezető szélessávú hatalmak közé"- szögezte le Neil Berkett, a cég vezetője. A 100 Mbit/s-os kapcsolat esetén egy zenei album 5 másodperc, egy egyórás televíziós műsor felvétele 31 másodperc, míg egy nagy felbontású film 7 perc 25 másodper alatt tölthető le.

Mivel a cég Nagy-Britanniában 12,6 millió család internetellátását biztosítja, így érthető, hogy a bejelentést óriási érdeklődés fogadta és komoly hatással lehet a többi internetszolgáltató fejlesztési terveire is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #41
    LOL. Te nem vagy szazas. Megartott a kis agyacskadnak Ánglia.
    Ha fikazok, az tipikus magyar, ha dicserek vmit az meg inkabb amerikai? :DD
    Ha rossz tapasztalatom volt a Virgin ugyfelszolgalataval, akkor hadd irjam mar le azt, jo?!
    "A problemak megoldasa csak 1 telefon lenne.." OMG, nem ertetted amit irtam.. maga a telefonos ugyfelszolgalat volt adott esetben a problema. Mellesleg, egy helyi ujsagban is cikkeztek errol, a lep.co.uk-n, h altalanossagban tobb ugyfelszolgalat is megkulonbozteti az ugyfeleket, velt szarmazasuk alapjan ill az akcentusuk miatt.. de amugy en leszarom, nekem nem volt komoly, mar egy masik elofizetes van, viszont azt szanalmasnak tartom, hogy egy magyar mindenben lenezi a sajat hazajat, kijon kulfoldre es rozsaszin kodben lat mindent, otthon meg azt mondja, itt meg a szar is aranybol van..


  • G_ArchAngel #40
    T-online, Virgin, Vodafone, O2, 3, Orange, BT, Sky, etc...
    Mind a regi BT halozattol fuggnek, ha gaz van, akkor rajuk kenik a sarat, a BT-t meg nem erdekli. Ugyanez volt otthon a Monornet-tel (ami vegulis UPC), ha nem volt jo, akkor szerintuk az a Matav (T) sara, Ok meg szettartak a kezuket...

    Par szolgaltato mar reszben fuggetlenitette magat a telefonvonalaktol, de nagyon kicsi a lefedettseguk meg Londonban is...
  • G_ArchAngel #39
    Nekem Sky van, 16-os, jo esetben 4-gyel jon, de szinten korlatoznak.
    Legtobb esetben ez az eloregedett BT halozat miatt van, nem tudom, hogy a kabeles/digis illetve optikai szolgaltatasoknal is fennall-e ez a problema...

    A masik az, hogy a szolgaltatok azert novelik a savszelesseget, hogy a fejlettebb orszagokban vasarlas/eladas utjan torteno adatcsere ki legyen szolgalva, mind a szolgaltato, mind a fogyaszto megelegedesere.
    Tehat nem az a cel, hogy Janika, Alika vagy Zvarek tudjon seedelni (ertsd nem az illegalis letoltest valaszto K.Europai es Arab gyerekek), hanem azok, akik iTunes-rol megneznenek online egy HD filmet. Penzert.
  • Matyóhímzés #38
    En meg nem probaltam Virgint, BT-m volt anno 1 evig, igazabol nem volt vele semmi baj, stabil, nem szakadozik, csak annyi a gubanc vele, hogy nap kozben le van korlatozva torrent letoltesi sebesseg (ertsd 10-15 kb/s), viszont este 10 utan kobo reggel 7-8ig repeszt mint allat.
    Most egyebkent O2-m van, keruljetek el nagyon messzirol, a legszarabb a vilagon, egyfolytaban szakadozik, kobo 50szer naponta, igaz legalabb letoltes nincs korlatozva csucsidoben, de online jatszani vele eselytelen. Igaz azt hozza kell tenni, hogy a routerjuk szar, viszont az istennek nem akarjak kicserelni, mar vagy 20szor hivtam oket, de igyekeznek mindig valami marsa kenni a dolgot.
  • bertino #37
    így van, döntse el az internetszolgáltatás, melyik országban fizetsz adót, még ha belerokkansz is majd...
  • chuky123 #36
    Na akkor angliába se megyek.
    Ha már ennyi külföldre szakadt hazánk fia szidja a virgint akkor már tényleg lehet ott vmi gubanc. T-online-t nem tudom miért szidod ott nincs lekorlátozás (enyenlőre) kopp..kopp
  • mad mind #35
    Nofene. azt hittem a t-onlie alulmúlhatatlan, de látom a britek vezetnek.
    Mondjuk mostanában megemberelte magát nálunk a t-online, és stabil 6mbit van a 8Mbit-es vonalamon. (néha meg 10Mbit, de remélem a pluszt nem veszik le)
  • Mcsiv #34
    DOCSIS 3-nál már nincs maximum határ, mivel a szabvány nem korlátozza be a csatornák számát. Elvileg csatornánként 38/27 a fixen átvihető sávszél rajta, de ez erősen függ egy csomó környezeti tényezőtől. Sokan szídják a UPC-t, nekem 10 éve van, szolgáltatás szintjén soha nem volt nagyobb problémám egy két esetet leszámítva, a legnagyobb kiesés is talán egy fél napos volt. A negatív része az egésznek az ügyfélszolgálat illetve a vevőbarát hozzáállás, ami mondjuk úgy, erősen hiánycikk, bár nem csak itt;]
  • r4f1 #33
    Virgin Mediáról annyit ,hogy annyira nem stabil ,hogy hihetetlen.
    Sokszor elmegy a net csak úgy, főleg hétvégente, esténként.
    50 Mbit/s -ből MAXIMUM ELÉRT LEGNAGYOBB SEBESSÉGEM: 20Mbit/s
    Az kevesebb mint a fele :)
    Ennyit a Virgin Mediáról.
    Ha majd lesz a 200as net akkor majd elmondhatjuk ,hogy majd az fok 80 - 90 Mbittel tölteni...
    (Ger1 - Edinburgh)
  • cateran #32
    A Virgin eloszor probalja elerni a garantalt 10 Mbitet,aztan johet a 20 majd az 50..100-rol meg jobb ha nem is almodoznak..messze a legszarabb szolgaltato itt angliaban akikkel dolgom volt..olyan kis putri faluban mint Nottingham nem kepesek epkezlab szolgaltatast nyujtani....divatfikazas a faszom..ez a kokemeny igazsag..ajanlom mindenkinek hogy messzirol,kibaszott messzirol keruljek el...