Ötvös Tibor

Assassin's Creed II DRM gondok

A Ubisoft korábban bejelentett új másolásvédelmi rendszeréről már mi is cikkeztünk, mely elméletileg a The Settlers 7-ben debütált volna, ám az Assassin's Creed II is tartalmazza már.

A DRM lényege a következő: élő internetes kapcsolat és a kiadó oldalán való regisztrálás nélkül a játék nem lép tovább a főmenüből. Korlátlanul installálhatjuk bárkinek a gépére, de regisztráció nélkül semmit nem tudunk kezdeni vele. Ez így elméletben szépen hangzik, ám a PC Gamer egyik munkatársa megkapta tesztelés céljából a fent említett két Ubisoft játék bemutató változatát és elég lehangoló képet festett a védelmi rendszerükről.



"Az Assassin's Creed II indításakor a játék elindítja a Ubisoft Game Launchert, mely frissítéseket keres a hivatalos honlapon" - kezdi a teszter. "Ha nem vagyunk online, a játék rögtön hibaüzenetet dob ki és nem engedi elindítani a programot. Ezért kipróbáltam egy másik módszert. Felcsatlakoztam, elindítottam a játékot, kicsit mászkáltam, majd kihúztam a zsinórt a modememből."

"A játék rögtön kidobott a főmenübe" - folytatja a játékos. "Ugyanez történik, ha egy pillanatra megszakad a kapcsolat, újraindul a rooter vagy a program elveszti a Ubisoft szervereivel a kapcsolatot. Ezután kénytelen voltam kilépni a Windowsba, újracsatlakozni és újraindítani a játékot. Természetesen az automata mentéstől kellett újrakezdenem a játékot."

"A szomorú az, hogy még a kifejezetten online játékra készített MMO-k sem torolják meg ilyen drasztikusan egy netkapcsolat megszakadását. Bár ott sem tudok játszani offline, de legalább nem veszítek el mindent, amit nem mentettem el."

A Ubisoft nem reagált a kritikára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cubex #30
    Sziasztok!
    Nekem van egy kis gondom a DRM-mel.
    először mikor elindítottam a játékot akkor ment akkor még bejelentkezett,de amióta kiléptem azóta nem enged bejelentkezni.
    Ezt írja ki:
    An internet connection is required to play this game.Failed to connect to the Ubisoft master servers.Please verify that your internet connection is
    functional and try again!
    Tudnátok segíteni?
  • Ladizlav #29
    Sziasztok! Itt lehet telepítési problémával kapcsolatosan kérdezni?
  • MoT3C #28
    Persze vérpistike, olyan mint te, aki itt a forumon hülyeségeket beszél. Te aztán életedben nem töltöttél le semmit a netről? és gondolom minden mp3 a gépeden legális forrásból került oda. Szánalom. Azon kívül 10ezres játékokat adnak ki ami egy átlag magyar fizetésnek komoly része, és ezek közül 90% egy marék ... ér.
    Szóval nem tudom ki a vérpistike akinek apuci minden játékot megvesz és feljön fikázni az sgre meg igazat adni egy kizsákmányoló multinak.
  • Hegi90 #27
    Mondjuk ha egy évben kettőnél több játék is lenne, amit egy hét után is a gépemen hagyok, akkor talán vennék is játékot. Pl Starcraft II, Diablo III az nálam tuti vétel, előrendeléssel, mert a Blizzard minőségben még meg lehet bízni.
  • bakagaijin #26
    Ezekbe a programokba beépítették azt, hogy ez a DRM egy mozdulattal kikapcsolható. Idézet Ha viszont valami probléma lesz a rendszerrel, akkor sem kell kétségbe esni. A Ubisoft készített egy patchet, mellyel ez a védelem feloldható és így a régi megoldással folyhat tovább a játék..

    Ha már túl sokan panaszkodnak akkor gondolom egyszerűen kikapcsolják a DRM-et. A kiadók általában úgy állnak hozzá, hogy ha egy hónapot kibír a másolásvédelem az már hatalmas nyereség - az első hónap, hónapok alatt realizálódik a vásárlások jelentős része. Nem ők lennének az első aki így jár el, pl a Witcher directors cut változata teljesen leradírozza a DRM-et. Ráadásuk a directors cut jár mindenkinek aki megvette akármelyik Witcher változatot. A lengyelek szimpatikusak :).
  • Ray78 #25
    Nos erről ennyit ,lehet megköszönni a szomszéd "Vér Pistikének" mert miattuk kénytelenek a kiadók ezt csinálni.Azok miatt akik szerint a warez egy jó móka és naponta 3 játékot töltenek le.Megjegyzem 2010-ben sok (szinte mind)játék ehhez hasonlóan net nélkül nem fog kocogni senki gépén.Vicces adalék ,hogy minden játék a netről tölt majd le azonnal frissítést mert alapból hibás a lesz a lemezes program és ha nem regisztrálsz lehet fikázni így sz*r úgy sz*r. Köszönjük szomszéd Vér Pistike te kis takonynyaló!+Adalék sokak szerint 4000 Ft még sok egy játékért aztán aznap a Mekiben elzabál 6000 Ft-ot csak mert nem bírja ki hazáig.Igen ő Vér Pistike idióta apukája Nájki cipőben.........
  • hiftu #24
    A forráskód nem fut sehova. Esetleg a programkód. Az viszont nagyon komoly erőforrásokat igényelne.
  • krajcsovszkig #23
    Nekem sajnos olyan. Messze vagyok a központtól és főleg esténként (mikor ráérek játszani) 5-10 percenként ledob, ráadásul a nyaram (amikor szintén ráérnék játszani) nagy részét nettől távol töltöm.

    Cikkhez: ez így elég szar, meg akartam venni, de ha lesz olyan tört verzió, ami nem csinálja ezt, úgy érzem, jobban járok azzal. Nem hiszem, hogy ez a steamnél jobb védelmet nyújtana és még ott is van offline mód, szóval ez nagyon nem jó így...
  • Novell #22
    Hmm, szóval kapunk egy majdnem MMO alapú AC II-őt (mert ugye azoknál sincs játék, ha lehal a internet vagy a szerver)...
    Naggggyon jó...
  • chronos75 #21
    háhá behal a net.. ha fél napig nincs akkor a legtöbb ember már mániákusan telefonálgat/üvölt a szolgáltatóval.. szerintem ez nem lehet gond..

    valószínűnek tartom, hogy ki fogják szedni a crackerek 3 perc alatt az összes netes kommunikációt a gammából, arról nem is beszélve hogyha valami generic cucc lesz akkor meg csak az első ilyennél nyer egy pár napot a kiadó utána vége..