MTI

Közzétették a 9/11-es személyhívó-üzeneteket

A New York elleni 2001. szeptember 11-i terrortámadás idején a személyhívókra küldött 573 ezer civil üzenetet hozott nyilvánosságra a WikiLeaks.

Az informátorok névtelenségét garantáló, kiszivárogtatott információk közzétételére szakosodott internetes portál szerint a szövetségi és helyi tisztviselők üzeneti mellett elsősorban a Világkereskedelmi Központ (WTC) összeomlása után a szeretteikért aggódó pánikba esett emberek üzeneteit tették közzé. A WikiLeaks szóvivője szerint a honlapra felkerült információk névtelenül jutottak el hozzájuk. A New York-i rendőrség és tűzoltóság nem erősítette meg, hogy a személyhívókra küldött üzenetek között vannak-e hivatalos közlések. A USA Mobility személyhívó-szolgáltatót azonban aggodalommal töltötte el, hogy kiszivárogtak az üzenetek.

A www.wikileaks.org weblapot alkotói elsődlegesen Kína, Oroszország, és Eurázsiában, a Közel-Keleten és a Szahara alatti Afrikában sokfelé létező elnyomó rezsimek lakóinak szánják, de az oldalon keresztül bárki a világon kiteregetheti a kormányok vagy nagyvállatok szennyesét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!