Napi Online

Laptopot kapnak a hazai általános iskolások

Száznál több magyar általános iskolában használják szeptembertől az Albacomp által forgalmazott Intel Classmate PC laptopokat.

Több mint 3 000 darab Intel Classmate PC-vel indul az új tanév, a HEFOP 3.1.3/B pályázaton nyertes intézmények számára. Az Albacomp által forgalmazott diáklaptopot és a hozzá kapcsolódó oktatási módszertant Közép-Kelet-Európában Magyarországon vezetik be elsőként az oktatásban. Az Albacomp és az Intel szerint ez hatalmas áttörés a magyar oktatásban, hiszen több mint száz intézmény kezdi a tanévet a Classmate PC-vel, ezzel nemzetközileg elfogadott oktatási platformot biztosítva diákjainak.


Az Intel és a magyar kormány képviselői még 2007 végén írtak alá szándéknyilatkozatot arról, hogy az Intel World Ahead program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is kipróbálják. Ennek keretében a Classmate PC-t eddig két budapesti iskolában használták, az itt és a nemzetközi képzésben megszerzett know-how-t akkreditált továbbképzéseken tudják majd elsajátítani a tanárok.

A Classmate PC-t is magába foglaló eszközrendszer a kompetenciaalapú oktatás jegyében támogatja a projekt alapú, az 1:1 oktatási módszereket, a csoportmunkát és a mobil oktatási lehetőségeket. A gépekre telepített programok segítségével a tanárok azonnali teszteket készíthetnek, filmeket és prezentációkat vetíthetnek, illetve ellenőrizhetik a diákok monitorait és internethasználatát a saját gépükön keresztül. Itthon már a honosított tanulói laptopok kerültek az intézményekbe, magyar billentyűzettel, magyar nyelvű osztályfelügyeleti szoftverekkel, valamint a telepítéshez és a bevezetéshez szükséges segédletekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • teddybear #10
    14 kiló könyv? Mi a fenének tanul az a kölyök, talán ügyvédnek? Az első pár évben először tanuljon meg olvasni, helyesen írni, és legalább a négy alapművelettel papíron számolni!
    Könyv helyett meg cipeljen inkább sportfelszerelést, hogy legalább időnként mozogjon egy keveset!
  • Vogel #9
    Lesz hozzá másfél millás nebuló-tartásjavítószék is!
  • Sanyix #8
    már megint mire basszák el az adóforintjaimat? legalább kakaóbiztos lesz?
  • szombi #7
    14 kiló könyvet! meg kell erősödnie!
  • Gremovan #6
    14 kiló könyv vagy 2 kiló noti meg 2 kilo munkafüzet.Ti melyiket cipeltetnétek a saját gyereketekkel? Tény, egy e-könyv olvasó szerintem is praktikusabb lenne, és valószínűleg olcsóbb, lévén jobban integrálható a jelenlegi oktatási rendszerbe. Mindenesetre az irány elkerülhetetlenül ilyesmi kell legyen.
  • snorbi #5
    Pénz beszél...
    Valakik nagyon megtollasodtak ebből az egyébként irreális, agyament ötletből...
  • torcipepe #4
    ezzel még egy nagy lépést tettünk az amerikai "színvonal" felé. a kölykök ahelyett, hogy írni és olvasni tanulnának, csak ikonokra kattintgatni tanulnak meg. köszönjük szadesz.
  • Sith #3
    Elhiszem hogy 21. század, de azért ne kezdjük már ott hogy laptop.
    Könyörgöm... focizzon, babázzon, legozon, vagy amit akar
    Nem kéne erőltetni, felnő magától is a következő kocka generáció.
  • szombi #2
    most őszintén? mi a rossebbnek?
    a kisiskolákat egymás után záratják be pénzhiány miatt, míg az ilyen f*szságokra milliárdokat szórnak ki!
  • 05lampard #1
    jeeee