MTI

Kína külföldi kormányhivatalok számítógépeiben kémkedik

Kínai informatikusok egy hírszerzési művelet keretében állítólag betörtek külföldi kormányhivatalok és magánszemélyek - köztük a dalai láma - számítógépeibe - jelentette a The New York Times című amerikai napilap egy kanadai kutatás alapján.

Az informatikai hírszerzési műveletről szóló jelentést kanadai kutatók készítették, és eredményét vasárnap hozzák nyilvánosságra - írta a lap. A kutatók szerint egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy a pekingi kormánynak köze volna az akcióhoz, mindenesetre minden olyan számítógép, amely eddig részt vett ebben a műveletben, Kínában található.

A kutatást a Munk-intézet szakemberei végezték el a Torontói Egyetem számára, és kiindulópontja az volt, hogy a dalai láma adminisztrációja ellenőriztetni akarta számítógépein egy gyanús program eredetét. A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy kínai számítógépekről az utóbbi két évben 103 ország összesen 1295 számítógépébe törtek be. Nagykövetségek, kormányhivatalok és a tibeti vallási vezető indiai, brüsszeli, londoni és New York-i képviseletének gépeiről van szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szily3 #1
    Sok kicsi kínain ül egy nagyseggű kínai. Nekem enny jön le. De hányan is vannak? Majd kétmilliárdan? Jó nagy segge lehet a másiknak