Napi Online

Jobs beteg, zuhannak az Apple részvényei

A befektetőket hideg zuhanyként érte a hír, hogy Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója betegsége miatt hosszú időre kiesik a sorból.

A vezér szerdán jelentette be, hogy betegsége súlyosabb a feltételezettnél, ezért öt hónapig nem dolgozik, miután az eddig alkalmazott beavatkozás, a hasnyálmirigy egy részének eltávolítása elégtelennek bizonyult az először 2004-ben diagnosztizált rosszindulatú folyamatok megállítására. Valószínűleg komolyabb műtét vár rá, amelynek során a hasnyálmirigy egészét, emellett az epevezeték és a vékonybél egyes részeit is ki kell venni.


Jobs, aki 1997-ben tért vissza az általa 1976-ban alapított céghez, egyedülállóan kreatív képességeivel kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy az Apple az utóbbi években felhasználóbarát termékek sorát dobta piacra, amivel ismét a technológiai szektor kiemelkedő cégévé vált, több tekintetben megelőzve vetélytársait.

A bejelentés nyomán szerdán 7 százalékot gyengültek az Apple részvényei, és a hír több elemző szerint még jó ideig hatással lesz a papír árfolyamára. A szakértők véleménye mindazonáltal megoszlik abban a tekintetben, hogy Jobs mennyire pótolhatatlan. Sokak szerint a cég egyáltalán nem áll rosszul innovatív képességű szakemberekben, és amúgy is számos új terméket készülnek piacra dobni. Mások viszont úgy látják, hogy a jelenlegi kedvezőtlen világgazdasági helyzetben, amikor a fogyasztók ráülnek még megmaradt a pénzükre, egészen új elképzelésekre lehet szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ssdb #2
    Reméljük meggyógyul. Sajnos Apple = Jobs. Ha Jobs beteg az Apple papírja is betegeskedik, ha Jobs jol van a papírja is felmegy. Ez sajnos tény.... :S
  • Iamzozo #1
    Sajnálom a tagot. Ez mondjuk lehet hogy már megtérült, hogy egy "szimbolum" központúvá tették a céget (személyesség), de azért egy betegség 7%-ot, az ütős.