Gyurkity Péter

Elismerte egészségügyi problémáit Steve Jobs

A kívülállók számára az Apple vezérének egészségi állapota érdekes témát jelentett a tavalyi év folyamán, Steve Jobs most pedig elismerte, hogy lefogyása nem volt véletlen, ennek ellenére azonban marad a cég élén.

Jobs nyílt levélben fordult az Apple-közösséghez, amelyben elismeri, hogy komoly egészségügyi problémával küzd 2008 eleje óta, amely ez első hónapokban orvosai számára is komoly fejtörést okozott. A levélben kifejti, hogy eredeti testsúlyának elvesztésére eleinte nem találtak magyarázatot, az utóbbi hetekben azonban úgy tűnik, hogy végre választ kaptak a kérdésekre, így továbbra is a vállalat élén maradhat, és elláthatja a vezérigazgató feladatait.

A magyarázat szerint a hormonális egyensúly megbomlásáról van szó, amely gyakorlatilag megfosztja szervezetét a rendkívül fontos fehérjéktől. Ennek eredménye a testsúly elvesztése, a komoly méretű lefogyás, amely a rajongóknak is feltűnt a tavalyi év folyamán. Az orvosok a levél szerint az utóbbi hetekben végre rájöttek, hogy mi okozza a legfőbb gondot, ezzel pedig előállhattak egy olyan javaslattal, amely egy viszonylag egyszerű, ám hosszadalmas kúrával állítaná vissza Jobs egészségét.


A kúra maga több hónapig eltart majd, hiszen a lefogyás is meglehetősen hosszú időt vett igénybe (nagyjából 10 hónapot), ezalatt azonban Jobs mindvégig a helyén maradhat. Állítása szerint ő maga az elsőként jelezné, ha valami nem stimmelne és a továbbiakban már nem tudna a cég élén maradni, erről azonban jelenleg nincs szó. Az utóbbi hetekben, hónapokban mindenesetre komoly aggodalmat váltottak ki a hírek, augusztusban például a Bloomberg is leadta a gyászjelentést, amelyről hamarosan kiderült, hogy nem volt ok a kiadására.

A Macworld esetében különösen fájó lehet Jobs hiánya - a vezérigazgató inkább családja körében tölti el ezt az időszakot. A helyére beugró Phil Schiller (a marketingért felelős alelnök) megjelenése a kiállításon mindazonáltal számos pletyka felbukkanását eredményezte, többek között ezek hatását is igyekeznek minimalizálni a levéllel. Az már más kérdés, hogy az Apple a jövőben nem vesz majd részt a rendezvényen, ezt viszont a gazdasági helyzettel magyarázzák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcsa4 #18
    Azt tudom, hogy daganattal is küzdött régen. Asszem nem keverem mással.

    Jobbulást!
  • readswift #17
    hogy a fanboyokat már senki nem kíméli...
    macrumorslive, tegnap este, GIGALOL


    Pyro, nem baj, hogy mindenki rajtatok röhög, az ilyen bepöccent emósokon mint TE ?!!. Főleg rajtad, az emó zenéiddel együtt youtubon ROTFL!!!
  • Rincewind #16
    Hat, legalabb nem sulyos beteg.
  • LPG #15
    Jáhve megsegíti
  • readswift #14
    igen a fanboyokat meg már provokálni se lehet brühühü :(( pyro neharagudddj!!! :((
  • pyrohun #13
    nem bántottad meg az érzéseim. egyszerűen anyád meg apád egy kis parasztnak nevelt. elfogadlak ilyennek, amilyen vagy. -.-
  • FlyingV #12
    jobb oldali kép alapján már látom a következő hírt: STEVE JOBS VÁMPÍR? :D (fogak)
  • FlyingV #11
    hosszú életet Steve Jobsnak és reméljük, hogy az Apple élén is sok időt eltölt majd :)

    Ma este MacWorld magyar idő szerint hattól, tessék nézni a BeszMac-et! :)

    readswift: ha annyi IQ-d lenne, ahány éves vagy, én már azzal megelégednék, de sajnos rossz a helyzet :((
  • readswift #10
    mit fognak gondolni ezek az emberek? azt hogy fszlm vagy? netán emó ?
  • readswift #9
    te is igen kínosan elragadtattad magad , több száz ember előtt .. újra- meg -újra . LOL !!!!