Alex

Két új Sony fényképezőgép

A Sony két új ultrakompakt digitális fényképezőgépet mutatott be, a Cyber-shot DSC-T77-et és a DSC-T700-at, mindkettő 10 megapixeles, tehát a DSC-T70 és a T300 utódgépeinek felbontása nem változott.

Sony Cyber-shot T77

A Sony két T-sorozatú Cyber-shot fényképezőgépét frissítette fel, ezek közül a T77 a gyártó legvékonyabb modellje (csak 15 mm vékony), hátulján hatalmas, 3 collos, 230 000 pixeles LCD érintőképernyővel. Az összes funkció elérhető a képernyő érintésével, a beállítások végrehajtása így nagyon egyszerű. A 10 megapixeles CCD-re 4-szeres optikai zoomra képes Carl Zeiss Vario-Tessar objektíven át vetül a fény (35 - 140mm, fényereje f/3.5 - 4.6).

A vidám pillanatok megörökítését a mosolyfelismerő könnyíti meg: a gép automatikusan exponál, ahogy mosolygó arcot lát. Az arcfelismerésnél beállítható, hogy gyermek vagy felnőtt portré készüljön, ahol különös hangsúlyt kap a bőr helyes árnyalata, valamint a felvételi és fókuszbeállítások. A képfeldolgozásért felelős BIONZ processzort magas érzékenység (maximum ISO 3200) segíti, emiatt ahogy az ilyen kiskompaktoknál megszokott, magasabb beállításon a képek erős zajmentesítésre szorulnak.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Számos műszaki fejlesztés segíti, hogy lehetőleg mindig jó képet készítsünk. A témaválasztó a felismert helyzet szerint állítja be az expozíciós tulajdonságokat a leggyakoribb szituációk esetében, azaz portré, tájkép és makró felvételek készítésekor. A pislogásmegelőző (Anti-blink) technológia lecsökkenti annak a veszélyét, hogy olyan portré készüljön, ahol az alany szeme csukva van. Két kép készül egymás után, majd automatikusan törlésre kerül az a felvétel, ahol az alany becsukta a szemét. A dinamika-tartomány optimalizáló (DRO) felelős a képek fényes illetve árnyékos területei közötti egyensúlyért. Ez bonyolult fényviszonyok - mint pl. ellenfényben készülő portré - esetében rendkívül hasznos tulajdonság.

A fényképezés után az emlékek zenei aláfestéssel megjelenített diavetítésként idézhetők fel. Videót 640 x 480-as felbontásban, 30 FPS sebességgel vehetünk fel, mely később közvetlenül lejátszható a tévén. Öt színben lesz kapható: fekete, ezüst, pink, zöld és barna.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Sony Cyber-shot T700

A T700 mindent tud, amit a T77, ezen felül 4 GB belső memóriával lett kiegészítve, a hátsó kijelzője pedig 3,5 collos "szélesvásznúra" nőtt, 921 000 képponttal. Hátulján így egyetlen gomb sincs. Szoftveres újítás rajta a fotóalbum-szerű tárolás, mely a képek hatékonyabb rendezését és megosztását célozza. A fényképezőgép automatikusan felismeri a dátum alapján a felvétel helyét, így az indexelés után rendkívül egyszerű a fotókat mappákba kategórizálni. Az album mód a fotókat csecsemő, gyermek, felnőtt - vagy akár "mosolygó arcok" szerint is listázhatja, és blog oldalra vagy más weblapra a feltöltés ugyancsak pillanatok kérdése.

Mindezek ellenére mindössze 16 mm vékony, és szintén 5 különböző színben kapható: fekete, ezüst, arany, pink és piros. Mindkét gép szeptembertől lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Gabo #13
  Kérlek ne keverd össze az amatőr fotóst az egyszerű emlékkép kattintgatókkal!
  A profi az, aki pénzért jó mesteremberként képeket gyárt.
  Az amatőr saját örömére fotózik. Értsd ez alatt azt, hogy megkeresi a témát, megkomponálja a képet és törekszik arra, hogy a kész fotónak mondanivalója is legyen.
  A harmadik kategória pedig az, aki ész és válogatás nélkül kattintgat mindenre ami mozog, vagy ami nem.
 • Gabo #12
  Könyörgöm! Megnéztétek, hogy milyen gépekről van szó?
  Ezeket a zsebgépeket nem fotózásra, hanem bulin készített emlékképek gyártására és kattintgatós turistáknak készítették. A gépek szolgáltatása is ehhez igazodik.
  Aki valóban fotózni akar, nem ilyet fog venni.
 • babajaga #11
  Azonban van olyan amit az amatőrnek is pontosan úgy kell csinálni mint a profinak. Vannak alapvető fogások amikben nem lehet különbség. A baromságokat fikázni kell az arcfelismerés meg a mosoly baromság, nagy baromság. Nem írom le miért mert ahhoz alapvető dolgokat még egy amatőrnek is meg kell tanulni.
 • Xmas76 #10
  Van ugye, a profi fotós, meg az amatőr. Az amatőr azt szeretné, hogy könnyen készítsen elfogadható képeket. Ne kelljen állítgatni, az legyen rajta amit szeretne látni.

  És tagadhatatlan, hogy az amatőr fotós leginkább családi eseményeket, kirándulásokat fotóz. És a legtöbb családi eseményen mosolygunk. A temetéseket ritkán szoktuk fotózni.

  Lehet itt fikázni, de teljesen logikusan felépített termékről van szó. A profi fotós meg úgyis olyat vesz, ahol ő maga tud mindent szabályozni, hogy elérje az általa kívánt művészi hatást.
 • muttley00 #9
  Sztem meg a NIKON :)
 • kardosmisi #8
  Akkor is a SONY a király!!!
 • kjasfhasdfasd #7
  Ehhez a géphez fotós már nem is kell. A gép felveszi ami neki teszik és csá! Pusztuljon a férgese!
 • babajaga #6
  Hát akinek ez kell, annak úgy kell.
 • M0RN1NGST4R #5
  persze, a 10 MP meg kell a parasztnak, hogy eladható legyen...
 • Cat #4
  Ó, itt nem ez a lényeg, hanem hogy hatalmas hátsó érintőképernyője van, és majd a szoftver gondoskodik, hogy kattintás után értékelhető kép legyen a végeredmény.