Napi Online

Behálózott szolgáltatások

A hitelintézetek netbanki szolgáltatásai egyre népszerűbbek, azt pedig, hogy ez a jövőben még jobban így legyen, fejlesztésekkel és bővítésekkel igyekeznek elérni.

A funkciók kiterjesztésének iránya jól mutatja, hogy ma még elég jelentősek az eltérések a szolgáltatási paletták között. A K&H Banknál terveik szerint még az idén elérhető lesz a lakossági e-bankon a befektetési funkció is. Az ügyfelek ennek keretében adhatnak-vehetnek a tőzsdén, és állampapírokkal is kereskedhetnek. A bank tájékoztatása szerint a lehetőségek közé tartozik majd az állandó megbízási rendelkezés.

Hasonló fejlesztésbe kezd a Raiffeisen is: "Hamarosan bevezetjük internetbróker-rendszerünket, melynek segítségével ügyfeleink az interneten keresztül pénzpiaci információkhoz juthatnak és tőzsdei megbízásokat adhatnak." A CIB Bank, ahol két online befektetési rendszer is működik (a CIB-es és az ebroker), a közelmúltban új azonosítási lehetőséget, a tokent - ez egy PIN-kóddal védett kódgenerátor, amely egyszer felhasználható, 30 másodpercig érvényes jelszót ad - vezetett be. A rendszerbe történő belépéskor és a megbízás megadásakor a token által generált számot kell beírni a jelszó helyére, amelyet a banki rendszer a token adatai alapján ellenőriz. Az online felület Internet Bank Klub néven bevezetett szolgáltatásával pedig pénzt is meg lehet takarítani. Az ügyfelek több webáruházban vásárolhatnak kedvezményesen - a magyarországi kereskedelmi bankok internetes felületei közül állítólag kizárólag a CIB-nél.

Az Allianznál hangsúlyozták, hogy netbankjuk jelenleg a bankszámla- és betéti szolgáltatásokhoz kapcsolódó megbízások széles körét fedi le. Ezt hamarosan a bankkártyaműveletekkel is kiegészítik. A vállalati ügyfelek speciális igényeinek kiszolgálására (az Allianz most nyit a cégek felé) pedig új Netbank-funkciókat vezetnek be. Az Erste NetBank legújabb szolgáltatása a hitelinformáció, melynek segítségével az ügyfél az esetlegesen fennálló hiteleiről kaphat részletes információt. A tervek között szerepel egyéb kényelmi szolgáltatások bevezetése (itt egyelőre ezek közé tartozik a közműszámlák fizetése).

A Budapest Banknál (BB) tavaly több kutatást is folytattak közel 9 ezer ügyfél részvételével, hogy minél pontosabb képet alkossanak arról, milyen online-szolgáltatást is várnak pontosan el. Mint elmondták, az idén januárban bevezetett Budapest Internetbank 3.0 a standard banki funkciók mellett ennek megfelelően számos újítást is tartalmaz. Ezek közé tartozik például az úgynevezett számlaradar és a portfólióelemzés, amelyek segítségével grafikonokat használva is megjelenítheti bárki saját pénzügyeit. A BB-nél kiemelték: igyekeztek az ügyfelek - sokszor ki sem mondott - igényeinek megfelelni, így a biztonság mellett az átláthatóságot és a könnyű kezelhetőséget tartották szem előtt.

Az OTP Bank nemrégiben növelte a testreszabhatóság és az online-értékesítés súlyát az e-csatornákon és a honlapon egyaránt. Az újabb lehetőségek közé tartozik például az autópályamatrica-vásárlás lehetősége, a BÉT-en jegyzett tőzsdei részvények forgalmazásának lehetősége, valamint az Abaqoos regisztráció, feltöltés. (Az Abaqoos tulajdonképpen egy virtuális pénztárca, az itt elkülönített összegből lehet online fizetni.) Az ügyfelek a neten igényelhetnek új bankkártyát vagy pótkártyát, de akár hitelkeretet is.

A Commerzbank jövőre az egész világon egységesen működő, integrált rendszer felállítását tervezi. Kiemelt funkciókat kínálnak majd nemcsak a betéti, hitel-, treasury szolgáltatások és nemzetközi fizetési rendszer (SEPA) tekintetében, hanem - tudtuk meg - jó pár egyéb technikai újdonságot is bevetnek ügyfeleik egyénre szabott kiszolgálása érdekében. Az UniCredit legutóbbi fejlesztésként a SEPA-átutalást vezette be. Mint kifejtették: ez az európai szintű szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a magánszemélyek, vállalkozások és állami szervek a belföldi átutalások hatékonyságával, megbízhatóságával és egyszerűségével egyezően az euróövezeten belül, egységes fizetési módokat használva, készpénz nélkül fizethessenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!