Alex

Bejelentették az iPhone 3G-t

Az Apple bejelentette az iPhone 3G-t, mely elődjétől a gyors HSDPA kapcsolatban, a beépített GPS-ben és a Microsoft Exchange támogatásban különbözik.

"Mindössze egy évvel az iPhone után itt az iPhone 3G, mely kétszer olyan gyors, feleáron." - nyilatkozta Steve Jobs vezérigazgató. "Az iPhone 3G Microsoft Exchange ActiveSync támogatással érkezik, képes futattni a számtalan külső, iPhone fejlesztői csomaggal készített programot, és még idén 70 országban lesz elérhető." - tette hozzá. A 3G kapcsolaton kivül a Wi-Fi és az EDGE protokollokat is ismeri, és ezek közül automatikusan a leggyorsabbat választja ki. Az alkalmazásokat egymás mellett is képes futtatni, azaz hívás közben is lekérdezhetjük leveleinket, megnézhetünk valamit a weben vagy helyzetünket a térképen.


Az iPhone 2.0 szoftvere változást hoz a levelek együttes kezelésében, kapcsolataink keresésében, új tudományos számológépet és gyerekzárat tartalmaz. A készülékkel gyári adat szerint egy feltöltéssel 10 órán át beszélhetünk, 5 órán át használhatjuk 3G hálózaton, kb. 5-6 órán át lehet rajta webezni, 7 órán át videót nézni, 24 órán át zenét hallgatni.

A telefonnal együtt jelentették be 62 országban az App Store indulását, ahonnan ingyen, illetve fizetősen tölthetők le játékok, hírek, sport vagy utazási információk. A MobileMe szolgáltatás bevezeti a push emailt, ami által nem kell manuálisan megnéznünk jött-e új levelünk, hanem az automatikusan letöltődik, mintha SMS-t kapnánk. "A MobileMe olyan, mint egy 'Exchange a kimaradóknak'" - mondta Jobs. "Mostantól a nem nagyvállalatnál, Exchange szerveren át levelezők is megkapják ugyanazokat a szolgáltatásokat, amiket a nagyfiúk." A teljesen reklámmentes szolgáltatás automatikusan frissíti a naptárbejegyzéseinket és kapcsolataink listáját is.


Az Apple több mint 5 milliót adott el a tavaly júniusban debütált iPhone-ból, és a cég úgy kalkulál, hogy az év végéig akár a 10 milliós eladást is elérhetik. Az 8 GB-os modell ára az Egyesült Államokban két éves AT&T hűségszerződéssel 199 dollár, a 16 GB-osé pedig 299 dollár lesz. Július 11-én fog a boltok polcaira kerülni, egyszerre 22 országban (Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Hong Kong, Írország, Olaszország, Japán, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc, Nagy Britannia) - azaz Magyarország nincs ezek között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • totl #86
    Jah amerkiában az AT&T-nél venném
  • totl #85
    Sziasztok! kérdésem az lenne h ha veszek amerikában egy iphone 3g-t akkor azt tudom e függetleníteni és itthon használni benne a mostani t-mobile-os kártyámat?
  • nohea #84
    Pardon, 8GB beépített és 8GB microSDt eszik - de ez utóbbi nem újítás.
    Cserébe kijelző még mindig csak QVGA, kamera meg még mindig csak dualLEDet kapott, nem xenon vakut.
  • nohea #83
    Öhhh...ha érkezik is nyár végén, nálunk még biztos kell rá várni pár hetet/hónapot. Különben, tettek bele egy DVB-H vevőt, amit mi itt ebben az országnak nevezett lyukban még jó ideig nem fogunk tudni használni; 16GB beépített flash HS-USBvel (ekkora mérethez ez mondjuk szvsz alap); meg sokkal "N81esebb" a külseje - ennyi az újítás. Szép és jó, de majd akkor lesz "kicsit" jobb, ha mindezt érintőkijelzővel toldják meg.
  • Scamp #82
    Várd meg a nyár végét. Biztos forrásból tudom hogy érkezik a Nokia N96 ami "kicsit" jobb az N95-nél :)
  • valamit #81
    A T-Mobile németországi főnökét, Philipp Hummot meginterjúvolta a German Welt Online. A beszélgetésből kiderült, hogy a kinti magenta szolgáltató mindössze 1 euróért kínálja majd az iPhone 3G-t. Ebben a nagy-britanniai O2 szolgáltatót követi a cég, amely akár ingyen is ajánlja az almás mobilt. Természetesen nem jár minden egyes tarifacsomaghoz 1 euróért iPhone, mindössze a legmagasabb havidíjú, 89 eurós (20 ezer forintos) csomaghoz, hűségszerződés aláírása után. A legalacsonyabb, 29 eurós (7 ezer forintos) havidíjú változatban az iPhone 3G 169 eurót (40 ezer forintot) kóstál majd. Pontos hazai árakról még nem tudunk.
  • m3t4lm4n #80
    SE D750I már elavult szar inkább ha Se akkor Sony Ericsson C905
    abban már 8.mpx kamera van!
    én sem mondok le az n95-ről valszeg, de azért ezt az uj iphone-t mindenképp beprobálom ha elérhető lesz itt is!ebben az uj iphoneban egyedül a kamera szar még, de amugy powa meghát 3.0hoz is kell majd valami ujdonság elvégre még csak két éves iphone nokia meg már annyi kb mint én:D
  • hdo #79
    Nagy szar ... ezt se fogom megvenni. Hülye idióta bagázs apple-nél azt hiszi hogy a 3G az az internet kapacitás miatt 3G. Videotelefonálás meg luxus! Ezt is örömmel fogom kihagyni az életemből akárcsak a szar ipodjukat, meg az előző rakat fos iphonejukat.

    Még mindig nem tudtak olyan telefont mutatni nekem ami jobb minőségben tudja azokat a funkciókat amit a SE D750i-m tud, márpedig szilárdan elhatároztam ha már egyszer új telefont fogok venni, nem mondok le még a legapróbb "szarságról" sem, amit jelenleg is használok a mostani telefonomon, PLUSZ tudjon már mindent amit általában új készülékek tudnak. Talán majd akkor veszek iphone-t ha _videotelefonálásra_alkalmas_ verzió lesz a _Vodafonnál_. De ha abban sem lesz videófelvétel, normális határidőnapló, hangvezérléssel irányítható telefonálás ... akkor azt is elfelejthetik.
  • Beatmaster #78
    én Sony-Ericsson párti vagyok :P és mindíg a nagyobb mértéku testreszabottságot nyújtó telefont választom. Most K610-em van, ami nem nagy eresztés, néptelefon stb... De jól lehet tuningolni, feltorve egész jo dolgokat lehet bele rakni :) Nokiát biztos nem fogok venni, mert nincs annyi pénzem és mert semmi módosítások nem érhetoek el rajta. Viszont az iPhonehoz meg annyit, hogy a 199 dolcsis ár kezd emberibbé válni, lehet hogy az Apple már kozelít a foldreszálláshoz :)
  • m3t4lm4n #77
    itt valamelyik okos elkezdte fikázni az n95-t hogy milyen lassú fos stb!
    elárulom hogy végülis valamennyire igaza van csak nem kell elfelejteni hogy az volt a nokia nagy áttörése az okostelefonok történetébe mostanában!
    és én is valszeg fogok venni egy iphone 3g-t még ha ezt elsem tudom adni csak azért steve jobs kát hogy ebből kisajnálta az 5mpx kamerát:((
    amugy frankó meg minden de ezért fogom valszeg az n95-t megtartani a kamera miatt!De a lényeg a lényeg hogy n95 tényleg sajnos 36%lassub mint iphone 3g, de azért az se cucc!:]