Gyurkity Péter

Feketébe öltözik az Eee PC 901

Újabb sorozat kép bukkant fel az interneten a legújabb Eee PC-ről, amelyről a hírek szerint mégis hiányozni fog a WiMAX-támogatás. Az eddig megjelent készülékek azonban a hatodik helyre repítették az Asust.

A friss képek ezúttal a francia nyelvű blogeee.net oldalán jelentek meg, amely a jelek szerint saját téglát épített be a cég ázsiai részlegébe, hiszen folyamatosan számolnak be az újabb és újabb részletekről. Ez alkalommal szép felvételekkel kedveskedtek olvasóiknak, mégpedig a fekete változatról, amely a 901-es jelzés alatt bukkan majd fel a boltokban. Néhány hardveres változtatásról is leszállt a lepel, így egyre többet tudunk a készülékekről.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Tajvani források ugyanis már a hét közepén beszámoltak arról, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem kap helyet az új Eee PC-ben a WiMAX-támogatás, ezt ugyanis az Asus kizárólag nagyobb, 14,1 és 15,4 hüvelykes noteszgépeiben teszi elérhetővé, azoknál is elsősorban az USA-ban megjelenő példányoknál. Azért döntöttek így, mert saját véleményük szerint a WiMAX-piac még nem éri el a kellő fejlettségi fokot az idei évben, vagyis feleslegesen alkalmaznák ilyen korán a technológiát. Az ígért Bluetooth csatlakozó viszont ott lesz a gépeken.

Az Intel új Atom chipjével szerelt olcsó laptopok megjelenéséről nincs pontos adatunk, ám az már elhangzott, hogy a 900-as típusok (szintén Atom chipekkel a burkolat alatt) a júniusi Computex kiállítást követően bukkannak majd fel Európában.

Ennél talán fontosabb hír - legalábbis a vállalatra nézve mindenképpen -, hogy az Asus igen jól szerepelt a noteszgépgyártók ranglistáján. Az első negyedévben összesen 1,4 millió hagyományos készüléket adtak el, amivel a nyolcadik helyet szerezték meg, ám ha ehhez hozzáadjuk az eddig elkelt mintegy 700 ezer Eee PC-t is, akkor máris 2,1 millió darabnál tartanak, amivel a Fujitsu és az Apple eredményét is megelőzték, vagyis a hatodik helyre ugrottak elő. Nem csoda, hogy a riválisok sorban jelentik be saját megoldásaikat, hiszen ők is hasonló eredményekre számítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)