Napi Online

Kétmilliárd dollár a Take-Two-ért

Az Electronic Arts mindenképpen összeolvadást akar: immáron részvényenként 26 dollárt, azaz összesen kétmilliárd dollárt kínál a Take-Two-ért.

Ez 64 százalékos prémiumot tartalmaz a Take-Two-papírok február 15-ei záróárához képest. Az EA korábban is próbálkozott versenytársa felvásárlásával, akkor még részvényenként 25 dollárt kínáltak a cég papírjaiért, és levélben sürgették a cégek közötti egyesülést. Ezt a korábbi ajánlatot a Take-Two visszautasította, és válaszlevelében arra hivatkozott, hogy az EA jelentősen alulértékeli a vállalkozást. A levélháború újabb állomásában az EA már arra hivatkozik, hogy ajánlatuk visszautasítása nem szolgálná a Take-Two részvényeseinek érdekét, azonban hajlandóak megemelni a potenciális vételárat, hogy az ügy kimozduljon a holtpontról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kids #7
  reméljük a legjobbakat.
  Take-two szerencsére kivárja a gta 4 premiert, remélem azért hogy utánna belássa nem éri meg eladnia a céget, nem pedig azért hogy akkor megugranak a részvények és ugy adja el.
  A Gta sorozat a világon a legjobb játékszéria, ölni tudnék ha az ea kezére adnák.
  Akkor inkább szünjön meg a brand, remélhetőleg a rockstar otthaggya a projektet ha az ea éves határidőket fog kiszabni egy egy részre.. csak akko meg mégjobban bemocskolodik a név, mert az ea a sajátjait küldi rá a fejlesztésre.
 • ffxi #6
 • szvini #5
  jaj isten ments hogy összeolvadjanak.
 • ldavid #4
  korai még temetni
  az ajánlatnak köszönhetően, már többet érnek a T2 részvénye, mint amennyit az EA adni akart értük
 • matt taylor #3
  Itt a világ vége!!
  Minden évben egy ujjabb GTA rész fog megjelenni minden féle újdonság nélkül, Arcade válozatban!
 • Inquisitor #2
  Hát jah, EA eddigi összes beolvasztása katasztrófális "végeredménnyel" zárult. A gagiyi futószalagos tartalmatlan játékokat fejlesztő csataptok tagjai tömegesen "emigráltak".
 • heyman8909 #1
  Mindenképp hátrányos egyesülés lenne, legalábbis a játékostársadalonak.