Napi Online

Hatalmas veszteséget szenvedett az AMD

Az Advanced Micro Devices (AMD), a világ második legnagyobb mikroprocesszor-gyártója 1,77 milliárd dollár veszteséget szenvedett el a negyedik negyedévben az egy évvel korábbi 567,0 millió után, mivel 1,68 milliárd dollárt fordított a grafikus chipeket gyártó ATI felvásárlására.

Az árbevétel 1,77 milliárd dollár volt, ugyanannyi, mint egy évvel korábban, de 8 százalékkal nagyobb a harmadik negyedéves forgalomnál. Szakértők a gyenge eredmények ellenére felhívják a figyelmet arra, hogy az AMD-nek jó esélyeket nyújt a feltörekvő piacok gyors bővülése, ugyanis chipjei olcsóbbak, mint a nagy versenytárs, a piacvezető Intel processzorai, és ezeken a piacokon az olcsóbb termékek iránt erősebb a kereslet.

A cég mellett szól az is, hogy 2007-ben nem tudta az ígért határidőre piacra dobni néhány új termékét, ez visszavetette forgalmát, miközben az Intel korrigálta 2005-ben és 2006-ban elkövetett hibáit, és visszaszerezte az AMD-vel szemben elvesztett piaci részesedését. Az AMD hosszabb távú jövőjének alapja - elemzők szerint -, hogy a fogyasztók igényelnek egy megbízható konkurenst az Intel mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #9
    Tanulj meg olvasni.
  • Cat #8
    Jaja, a cím hibás, és valójában nyereséges volt az AMD. Észvesztő.
  • Neakardtudni #7
    SG is addig volt jó, amíg SuperGamez volt a neve, és kicsit... khm... más a profilja. ;) Ezzel a bulvár stílussal lassan esélyes a számtech Blikkje címre.
  • dez #6
    Az Xbox360 CPU-ját is az IBM adja.
  • dez #5
    Ejj. Bulvár cím, hibás cikk...

    Nem elszenvedte, maga írta le költségként az ATI korábbi felvásárlásának (amit természetesen nem 1,68 milliárdért vett meg, hanem 5,4-ért) egy részét, és ez tette most ki a veszteség nagy részét.

    Enélkül csak kb. 100 milliós lenne, ami sokkal kevesebb, mint a korábbi negyedévek fél milliárdos számai... Tehát éppenhogy sokkal jobban teljesített a vállalat, mint az elemzők várták. Éppen ezért tehették meg, hogy most ezt így egy összegben leírják, és 2008-ban tiszta lappal induljanak.

    http://prohardver.hu/hir/amd_rekordveszteseg_es_optimizmus.html
  • kicsizoz #4
    És valóban, így jár, aki figyelmetlenül olvas......
    Csak a negyedik negyedév volt nulla közeli....

    Köszi, bocsi!
  • shabba #3
    Valamit nagyon elnéztél. A 2007-es évet nem nullára hozták ki, hanem 3.4 milliárdos veszteséggel zárták, 6 milliárdos bevétel mellett. Ennek nagy része persze az AMD megvásárlására felvett hitelek törlesztése, de azért az üzemi veszteség is majd egy milliárd körül volt tavaly.
  • kicsizoz #2
    Akkor segítek:
    WII grafikus megoldás szállítója: AMD
    xbox 360 grafikus megoldás szállítója: AMD

    A hír lényege, hogy meglepetésre kb 0-ra hozták ki a 2007-es évet, az ATI tulértékelése miatt elkönyvelt veszteség adja a negatív végösszeget, tehát nem olyan vészes, mint a hírben szerepel...
  • zola2000 #1
    Az amd ott szúrja el, hogy csak pcn akar jelen lenni. A wii processzorát az ibm gyártja, a dsét és az x360ét az intel, a mobil eszközökben meg intel amr van.