SG.hu

HP pengeszervereket vett az AMD

A HP ma bejelentette, hogy az AMD több száz AMD Opteron processzoros c-osztályú HP BladeSystem szervert vásárolt processzor- és lapkakészlet-tervezési folyamatainak támogatására.

"A HP linuxos BladeSystem megoldásának integrált konzoljaival és fogyasztásszabályozó képességeivel az üzemeltetői létszám növelése nélkül tudunk több szervert felügyelni" - jelentette ki Mike Lowe, az AMD lapkakészlet-tervezésért felelős igazgatója. "Az új rendszerek segítségével kiaknázhatjuk a HP és az AMD legújabb teljesítményfokozó és fogyasztáscsökkentő technológiáinak előnyeit, és jelentős mértékben növelhetjük a műszaki tervezési tevékenységünket támogató világszínvonalú szerverfürt teljesítménysűrűségét. Így hatékonyabban és gazdaságosabban lépünk majd piacra a lapkák új generációival."

Az AMD új infrastruktúrája a cég műszaki tervezési környezetének első nagyszabású pengeszerver-rendszere is egyben. Az AMD 30 százalékos növekedést vár az egy wattra jutó számítási teljesítmény terén az új pengeszerver-alapú környezetben a korábbi szabványos rack-szerverekhez képest. Az AMD lapkatervező csapata elektronikus tervezésautomatizáló alkalmazásokat futtat majd az új rendszereken. Egyebek mellett ezekkel fogják végezni a jelenlegi és jövőbeni mikroprocesszor-tervezési projektek architekturális, áramköri és ellenőrzési feladatait.

"Júniusi bevezetése óta a HP BladeSystem c-osztály világszerte hozzásegíti ügyfeleinket az automatizált, távolról, automatizáltan felügyelhető (ún. ‘lights out’) számítástechnikai környezet megteremtéséhez, és a hagyományos rackes, kábelezett környezetekre jellemző költségek és nehézségek mérsékléséhez" - mutatott rá Winston Prather, a HP Nagy Teljesítményű Számítástechnika divíziójának alelnöke és ügyvezető igazgatója. "Az AMD iránymutató fejlesztést hajt végre a nagy teljesítményű AMD Opteron processzor-alapú pengeszerverekre épülő adaptív, alkalmazkodó infrastruktúra kiépítésével."

Az AMD sunnyvale-i és boxboroughi létesítményében működő pengék megnövelt számítástechnikai teljesítményét a texasi, coloradói és indiai fejlesztőcsapatok is élvezhetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!