Berta Sándor

RFID-technológia az iratok azonosítására

A Raptech nevű cég és a Tor Vergata Római Egyetem Elektronikai Intézetének munkatársai egy újfajta archiválási megoldást fejlesztettek ki.

Az RFID-technológián alapuló Archiviatech nevű rendszer segítségével bárki könnyen és gyorsan rendszerezheti és megtalálhatja a különböző dokumentumokat és könyveket.

"Ez a megoldás kétszer olyan gyors az eddig alkalmazott RFID- vagy Zigbee-chipekre épülő hálózatokhoz képest. Ráadásul így egyetlen irat sem veszhet el. Az Archiviatech egyaránt jól használható a könyvtárakban, a kereskedelemben, a kórházakban és a biztosítóknál. Ezenkívül sikerült kikísérleteznünk egy módszert, amelynek köszönhetően az RFID-chipeken tárolt adatok akár az interneten keresztül is leolvashatók, illetve módosíthatók" - jelentette ki a Tor Vergata két docense, Aldo di Carlo és Paolo Luigi. A projektet tavaly InnovaLazio technológiai díjjal tüntette ki a Filas regionális fejlesztési társaság.

A Raptech kutató máris új programba fogtak, amelynek célja, hogy az idei év végéig egy olyan rendszert alkossanak meg, amely a GPS-jelek nélkül is lehetővé teszi egy zárt környezetben az emberek és a tárgyak helyzetének meghatározását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #1
    Én azon csodálkozom, hogy a könyvtárak eddig nem vezették be az RFID-et a könyveik rendszerezésére. Tudtommal, csak lopás ellen használták.