Napi Online

Az olimpia előtt a full HD lapostévé a nyerő

Úgy tűnik, a pekingi olimpia közvetítései előtt nem pusztán az új tévé, hanem a full-HD-tévé lesz a sztár.

A legnagyobb szórakoztatóelektronikai gyártók igazából már az augusztusi pekingi olimpiára gondoltak, amikor összeállították újdonságaik kínálatát a januári Las Vegas-i szakkiállításra. Végül is a tavalyi 140 ezernél is több látogató kereste fel az eseményt, ezért nem árt tudatosítani bennük, mit vehetnek, ha tévéjükön még jobb minőségben akarják nézni a sportközvetítéseket. Az idei olimpia lesz ugyanis az első amely a high definition felbontás, sőt a full-HD (1920x1080) jegyében zajlik majd. Ezért a szakértők arra számítanak, hogy az esemény előtti tévévásárlási rohamban már nem a HD-s LCD- és plazmatévéket fogják keresni a vevők, hanem a full-HD-seket.

A cégek PR-esei erre bazírozva azt találták ki, hogy saját gyártóikat tüntetik fel a full-HD megalkotójának - az igazi, eredeti szupertévét tehát bármelyik cég kínálatából kiválaszthatjuk. További új terepe a piaci versenynek, hogy ki milyen vékony készülékkel áll elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoha #8
    Sziasztok segítségeteket kérném!

    Vettem egy Samsung 6-os sorozatú full HD tv.-t. HDMI kábellel összekötöttem a laptopommal.
    A kép gyönyörű volt, de amikor a kamera oldalra mozog, akkor szaggat a képmás és néha más mozgásnál is. Ez full HD filmeknél és avinál is előfordul, akármilyen felbontásra álítom a laptopot. A sima tv. adásnál nem tapasztaltam ilyet.
    A laptop dualcore 2.1 ghz. Gforce 9600GT 512 mb, 2 giga ram.
    cserélgettem már a codekeket is de, nincs megoldás. Igazából attól félek, hogy a tv.-vel van baj, de akkor öszetöröm.

    Segítségeteket előre is köszönöm.
  • Gerygrey #7
    Meg a PC. Majd letöltjük torrentről a full HD felvételeket :)
  • DJ Boss #6
    Mármint a 720p tv-nél szebb.
    Ill. 1080i-re gondoltam utolsó mondatban. :D
  • DJ Boss #5
    Of koz, nem hoz lemezes minőséget, szép is lenne... De a 720ptől azért csak szebb. :)

    Abban teljesen egyetértek, hogy jót tenne az 50/60fps... Az interlaced képátvitel meg hiába gyorsabb, de nem hozza az ugyanakkora méretű progresszív átvitel minőségét...
    Node csak álmodozzunk erről itthon, idén indul HDTV-adás, de vajon mikor lesz nálunk 1080p... (A műholdasakat nem számítva.)
  • dez #4
    Van, de azért a bitrátája nem annyi, mint a lemezesek. (Arról nem is beszélve, ha csak mpeg2.) Monitoron így is szép, de azért egy jó nagy képernyős szupertévén látszik a különbség.

    Még egy gond van az 1080p-vel: még jópár évig 30fps lesz a max., lemezeken is. Pedig egy sporteseményt 50/60fps-sel jó nézni! Az meg csak 1080i-ben (interlace fieldek eltérő mozgásfázissal), vagy 720p-ben lehetséges jelenleg.
  • DJ Boss #3
    Bizony van 1080p adás, és nem is akármilyen. Gyönyörű képe van, tökéletes példa rá a Sithek bosszúja, aminek a capture-je _elképesztően szép_!
    Nem kell félteni a HDTV technolódiát.
    Tessék előbb utánanézni, mielőtt mindenfélét írkálsz...
  • TiMoN #2
    Mostani adások 1080i-sek max.Viszont 1080p sztem se lesz...
  • gam87 #1
    Ez hülyeség, lehet, hogy fullHDkamerával veszik fel, de maga az adás MINDHOL 720p lesz. Full HDt csak Bluray (HDDVD) használ, meg ps3.