MTI

Online lapok: több a hirdetés, több bulvár

Egyre több hirdetést vonz az internetes média, amelyben lassan, de biztosan nyer teret a bulvár - hangzott el a budapesti német nagykövetségen kedden rendezett pódiumbeszélgetésen.

Az ágazat tavalyi, tízmilliárdos bevétele a reklámtorta valamivel kevesebb mint hat százaléka; ezzel a köztéri, a sajtó- és a tévéhirdetések után ez a negyedik legerősebb terület - mondta Novák Péter, a Magyar Reklámszövetség alelnöke, hozzátéve, idénre 14 milliárddal számolnak, s ha lesz növekedés a reklámpiacon, az az internetnek köszönhető. A 15 évnél idősebbek negyven százaléka internetezik, de a 15-17 évesek között ennek a duplája az arány, s noha még kevés terméket vásárolunk a világhálón, a kiválasztás egyre gyakrabban kezdődik internetes böngészéssel - tette hozzá.

"A nagy hazai kiadók egy történelmi esélyt hagytak ki a kilencvenes években" - mondta Bodoky Tamás, az Index.hu internetes lap főmunkatársa arra utalva, hogy egy évtizede, a kezdetekkor gyakorlatilag csak nyomtatott lapjaik cikkeit tették el a világhálóra. Mint mondta, ma bulvárosabb az online média, mint néhány évvel ezelőtt, már csak azért is, mert azzal, hogy mostanra a kevésbé iskolázott rétegek egy része is internet-előfizetővé vált, megváltoztak az igények.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #3
    Igen, hihetetlen, megpróbáltam google reader-rel olvasni a portálokat (gyakorlatilag egy RSS), de egyszerűen a híreknek több mint a fele bulvár, tök érdektelen és csak ömlik mint a szemét. Pedig alapvetően nem bulvárújságok feedjét tettem bele. Volt egy olyan kezdeményezésem (pontosabban ötlet szilánkom, amit lehet újra elő kell majd vennem), hogy azokat a cikkeket, amiben bulvar szerepel (index szerencsére jól kategorizálja) egyszerűen szűrje ki az oldalból, de úgy hogy a linket se jelenítse meg (FF-ben az ilyesmit egyszerűen meg lehet csinálni). Reklámok szerencsére nem zargatnak, eddig úgy néz ki jól védekezem a támadások ellen :).
  • KoS #2
    Regebben nem egyeztem volna veled, de az utobbi idoben valoban tortent nehany lepes eziranyba :)
    (de talan meg nem keso )
  • fflx #1
    ajj ez magas labda

    egyre tobb a bulvar es a reklam? hat ezt itt (sg.hu) pont tapasztalhatjuk.