SG.hu

Ingyenes internet roma településeken

Az Externet Zrt. elsőként csatlakozott az elmaradt csereháti kistérségek fejlesztési projektjéhez, melynek keretében ingyenes wifi internettel szórnak be több, jórészt roma kisebbségek lakta települést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Tomor és Selyeb roma közösségei már ingyen internetezhetnek az Externet vezetéknélküli hálózatán. Sólyom László hétfői tomori látogatásán elmondta: az internet talán az egyetlen lehetőség a kitörésre, hiszen egyszerűsítheti a munkakeresést vagy éppen megkönnyítheti az információkhoz való hozzáférést, csökkentheti a közösségek elszigeteltségét.

"Mint távközlési szolgáltató, felelősséggel tartozunk azért, hogy elősegítsük az információs társadalom fejlődését, hogy a tájékozottságot, az információs esélyegyenlőséget mindenki számára elérhetővé tegyük" - mondta el Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója. "Azért is csatlakoztunk elsőként a Login Initiative kezdeményezéséhez, hogy példát mutassunk a többi piaci szereplőnek, hogyan lehet emberséggel a szó legnemesebb értelmében piacot építeni, a kistérségek lakói és a távközlési szolgáltatók számára egyaránt."

A tervek szerint a projekt a jövőben is folytatódik, hogy még több nehéz helyzetben lévő kistelepülés csatlakozhasson az információs társadalomhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bender93 #32
    Akóó mikó a visszbűl vesszük ki a zoxigént:D
  • zyppy #31
    Itt mikó lesz ilyen?
  • Frekvento #30
    Olaszliszkán meg kalapáccsal verik a billentyűket (is!)
  • pbanfa #29
    Az lehet, hogy magán cég akciója, de szerinted miért?! Azért mert ha ilyen jellegü felajánlásokat tesznek, akkor különböző adó és egyéb kedvezményeket kapnak az államtól. Szóval az egész mégis csak visszavezethető a kormányra.
  • Panel #28
    ŐŐŐ...nekem nem lehetne???Én sem akarok fizetni a netért!!!
    SOK PUTRILAKÓ,BÜDÖS CIGÁNY!!!!
  • JL666 #27
    és szerinted csak úgy jó szántából csinálta? tuti támogatja az állambácsi vagy vmilyen juttatást, kedvezményt előnyt élvezd (zum beispiel itt egy ingyenreklám a cégnek)
  • JL666 #26
    10 points
  • bandee1 #25
    Há' dzserekek, itten vhónék Cserpeszkopácson, és innen a Putri utca hárombó' írom eztet ezen a zinterneten! Drága tezsvíreim, ez fántásztikus...upsz ázányád, ágyonvágtam egy pátkányt, itt ólálkodott...Áz internetjet köszönlyük, most lopott hozzá Lákátos tezsvírem laptopot és áramot. Szorgos népünk győzni fog!
  • aaaaa #24
    Jórészt ! cigányok lakta település... van a cikkben (bocsánat romák akik kisebbségben élnek...). Azért lakik ott pár kisebbségi fehér is...
    Bár nem értem mitől kisebbség valaki, ha egy településen ő van többségben.
    Szívesebben olvasnék olyan híreket, hogy szigorúbb feltételekhez kötik a segélyezés rendszerét, egyenlően súlyos büntetést kapnak a roma bűnelkövetők is, felszámolják a színésfém tolvajlást elősegítő orgazdaságból élő hulladéktelepeket, megbünteik a 14 év allati köztörvényes súlyos bűncselekeményeket elkövető gyermekeket is, rasszizmusnak minősítik azt is, ha a roma szidja a magyarokat. A roma (vagy akár nem roma) gyereket, ha büncslekményt követ el osztálytársa vagy tanára ellen eltanácsolják az iskolábol (mint régen is), hogy ne terrorizálja tovább a közösséget ...
    Stb. stb.
    Ezek semennyire sem rasszista gondolatok, mégis annak minősülnek egyesek szemében.
  • Jack Bauer ahős #23
    Ti baszogatjátok a cigányokat, amikor még olvasni sem tudtok? Röhej...