MTI

Webkamerák a Vatikán kertjében

Csütörtöktől bárki benézhet interneten a Vatikán kertjeibe, ugyanis hivatalosan ekkor helyezik üzembe azt az öt webkamerát, amely állandóan erre, az egyházi állam területének felét kitevő zöldterületre szegeződik.

Kutak, tornyok, sétányok, kilátópontok, ritka virágok és százados fák láthatók a képernyőn, ha a www.vaticanstate.va honlapon a webkamerák valamelyikét aktiválja az internetező, de ha szerencséje van, akár megpillanthatja a kertben sétáló pápát is. Látható a Szent Péter tér, a bazilika kupolája és az előző egyházfő, II. János Pál sírja is, amely ma zarándokhely. A Vatikán új honlapja - amely mellett az eddigi, a www.vatican.va is tovább működik - bőséges információt ad a híres múzeumról és más vonatkozásokról, például az egyházi állam filatéliai és numizmatikai tevékenységéről is.

Az új honlap olasz, angol, francia, spanyol, német és hamarosan portugál nyelven ad felvilágosítást - ezenkívül lehetőséget nyújt bélyegek, érmék, illetve a Vatikáni Múzeum kereskedelmi részlege által forgalmazott reprodukciók és kiadványok online vásárlására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #2
    A t. cikkíró igazán betehette volna a direkt linket... ki a franc tud olaszul?

    Hosszas keresés után
  • muttley00 #1
    Na, szegény pápa is bekerült egy valóságshow-ba, de ne fessük az ördögöt a falra.