Berta Sándor

Szélgenerátor mobilkészülékek feltöltésére

A brit Orange mobilszolgáltató cég kínálatában megjelent az első szélenergiát használó mobilakkumulátor-töltő.

A készüléket a Gotwind cég fejlesztette ki, a neve Gotwind Wind Charger. Az eszköz ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos ventilátor, amibe beépítettek egy turbinát. Ben Jandrel, a termék tervezője elmondta, hogy a Gotwind Wind Charger alapjául egy HAWT típusú szélturbina szolgált és ezt egészítette ki egy egy 30 centiméter átmérőjű ventilátorral. A generátor súlya alig 150 gramm, maximális teljesítménye 0,5 watt.

A készülék a szél kinetikus energiáját tárolja el és a mobiltelefonok akkumulátorainak feltöltéséhez elég csak egy kábellel összekötni a két berendezést. Egy átlagos feltöltési folyamat körülbelül két órát vesz igénybe. Érdekesség, hogy a Gotwind Wind Chargert ellátták egy különleges sátorrögzítővel is, amely lehetővé teszi, hogy az eszközt bármelyik mai korszerű sátorhoz csatlakoztassuk, így akár túrázás közben is bárki feltöltheti lemerült mobiltelefonját.

Az Orange már a termék sorozatgyártására készül, egyelőre azonban kérdéses, hogy ez mikortól valósulhat meg, miként a Gotwind Wind Charger árát is még homály fedi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #3
    "A készülék a szél kinetikus energiáját tárolja el"

    Eltárolja? Hova? Talán inkább átalakítja elektromos árammá.
  • waterman #2
    menne csak ki az ember egy bárhova így a sátor tetején egy ilyen feltűnő valamivel.. kb 13 percig lenne a sátor tetején. sőt! netán vinnék az egész sátat, hátha még van benne más high tech cuccos is. én inkább military színekben és álcahálóval forgalmaznám..
  • PíszLávJuniti #1
    Lenyúlták az ötletem :C