Kruza Richárd

Összeakad az Apple iTunes és a Vista

Az iTunes 7.1 a Windows Vista-val való kompatibilitási problémákat volt hivatott megoldani, de több alapprobléma továbbra is fennáll.

Az Apple elismerte, hogy az iTunes zenei szoftverének PC-s verziója többféle kompatibilitási problémákkal küzd. A cég honlapján felhívja a figyelmet arra, hogy az iTunes 7.1 több, nem meghatározott Windows Vista kompatibilitási problémát már megoldott, de néhány még továbbra is fennáll. "Az Apple aktívan együttműködik a Microsoft-al azon, hogy a még fennálló néhány hibát megoldja." - áll a közleményben.

Addig is aki Vista-s környezetben szeretne iTunes-t használni, jó ha tud néhány komoly működési hibáról - közölte az Apple. Például ha egy iPod lejátszót kihúzunk az számítógépből a Windows Vista "Safely Eject Hardware" (a hardvert biztonságosan eltávolító) funkciója segítségével, ezzel az MP3 lejátszó elromlását idézhetjük elő. Az Apple szerint ilyenkor az iTunes programban lévő "Eject iPod" funkciót kell használni és akkor nem lesz baj. Arra is figyelmezetet az Apple, hogy az iTunes 7.1 Windows Vista környezetben hibásan jelezhet ki szöveget és grafikákat. Ráadásul a Windows telefonkönyv nem mindig szinkronizálható megfelelően egy iPod-al. Végül az Apple arra is figyelmeztet, hogy az iTunes abszolút nem kompatibilis a 64 bites Windows Vista-val.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drwho #3
    csak tudatusoljon a vista az emberek fejében, írja felül az XP-t!!! Ez a cél.
  • asysoft #2
    Mikor megláttam a címet, azt akartam írni, hogy "Ez már régi hír...", viszont most, hogy elolvastam... Na igen, hajrá Apple, csak összejön majd ez!:) (Vajon most is a Vistára való váltás elhalasztását javasolják, mint múltkor?)
  • Panyi #1
    Na ez LoL